Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytus vienam savaitgaliui nukels į Japoniją – vyks 10-oji bonsų ir suisekių paroda

Lietuvos bonsai asociacija kartu su „Black Scissors“ bendruomene rugsėjo 2-4 dienomis Alytuje rengia jau dešimtąją bonsų ir suisekių parodą. Kartu su paroda penktąjį kartą vyks ir Japonijos kultūros festivalis. Renginys šiemet pasitiks svečius smarkiai pasikeitęs bei išsiplėtęs.
Bonsai oazė Kęstučio Ptakausko namuose
Bonsai oazė Kęstučio Ptakausko namuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Alytuje vyksiančiame renginyje dalyvaus meistrai iš 21 pasaulio šalies, kurios apima penkis žemynus. Savo srities profesionalai pademonstruos savo bonsai medelius bei akmenų kompozicijas, vadinamas suisekiais. Renginio metu bus galima ne tik pamatyti šių rytietiškų meno kūrinių parodą, bet ir sužinoti daug naujo apie Japoniją ir jos kultūrą.

Kaip jau įprasta, festivalio metu vyks ir paskaitos bei demonstracijos apie arbatos gėrimo ceremoniją, japoniškus Koi karpius, kaligrafiją.

Pirmąją dieną Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro vadovas Aurelijus Zykas pristatys šiais metais pasirodžiusį elektroninį japonų kalbos žodyną, o VDU Japonistikos klubo „Hashi“ atstovė Roberta Mašidlauskytė papasakos apie Japonijos pop kultūrą.

Lankytojai galės apžiūrėti tradicinius japoniškus kimono. Be to, pirmą kartą Lietuvoje svečiai galės pamatyti ir japonų atliekamo japoniško komiškojo teatro Kiogeno pasirodymą.

Aktyvią veiklą mėgstantys renginio svečiai galės ne tik išgirsti paskaitas apie japoniškus kovos menus, bet ir patys juos išbandyti.

Renginyje laukiami ir vaikai, kurie nebus palikti be veiklos: antroji festivalio diena, šeštadienis, yra skirta būtent jiems. Šią dieną įprastas paskaitas papildys ir praktiniai užsiėmimai, per kuriuos vaikai turės progą pažinti Tekančios šalies kultūrą ir papročius.

Mažiesiems lankytojams skirtos dirbtuvės vyks visas festivalio dienas. Kiekviena renginio diena bus vainikuota džiazo atlikėjų iš Japonijos pasirodymu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Bonsai oazė Kęstučio Ptakausko namuose
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Ptakauskas bonsų festivalį Alytuje rengia jau dešimtą kartą

„Tikiuosi, kad šis festivalis ne tik pristatys bonsai medelius, pakvies domėtis jų auginimu, bet ir pakvies Lietuvos visuomenę į magišką Japonijos kultūros pasaulį, paskatins domėtis šia šalimi,“ teigia renginio organizatorius, Lietuvos bonsai asociacijos vadovas Kęstutis Ptakauskas, renginį organizuojantis jau dešimtą kartą.

Kilni misija

Šių metų festivalis turi kilnią misiją – paskutinę festivalio dieną, rugsėjo 4 d. 18 valandą vyks uždarymo koncertas, kurio metu svečiai bus kviečiami pasidalinti savo gerumu ir paremti fondą „Rugutė“, besirūpinantį onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais.

Daugiau informacijos apie renginio vietą bei pilna renginio programa adresu www.bonsai.lt

Renginio partneriai – Japonijos ambasada Lietuvos Respublikoje, Alytaus miesto savivaldybė, Alytaus miesto teatras, Labdaros ir paramos fondas „Rugutė“ ir Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centras. Festivalio informacinis partneris – portalas 15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius