-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainų šventės dalyviai: tokia akimirka – tiesiog nepakartojama

Nuskambėjęs paskutinis šimtmečio Dainų šventės akordas – „Tautiška giesmė“ – suvienijo tautiečius ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Savaitę trukusi dainų šventė pasibaigė Dainų diena Vingio parke, kur susirinko 12 tūkst. dalyvių.
Džiaugsmo emocijos užplūdo visus pasibaigus šventei
Džiaugsmo emocijos užplūdo visus pasibaigus šventei / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Visą savaitę Vilnius aidėjo nuo dainų ir šokių. Paskutinę Dainų šventės dieną tūkstantinė dalyvių minia pajudėjo nuo Katedros aikštės iki Vingio parko, kur laukė šventės kulminacija – Dainų diena, suvienijusi 12 tūkst. dainininkų. Vienas jų – Ignas, gyvoje žmonių juostoje einantis jau penktą kartą.

„Ką čia bepasakysi, labai geros emocijos, labai smagu. Žiūrėkite, kaip jaunimas siautėja, publika mus labai palaiko, nors teko laukti eisenos pradžios gal virš valandos, bet mes kupini jėgų, kupini noro dainuoti iki pat vakaro ir švęsti šią nuostabią šventę“, – sakė Dainų dienos dalyvis Ignas.

Šventė suvienijo viso pasaulio lietuvius, Dainų dienoje dalyvavo 22 užsienio lietuvių chorai.

„Esu labai susijaudinusi, man tai – labai svarbi akimirka. Mano seneliai gimę Lietuvoje, ir visa tai labai svarbu man, ir mano šeimai. Pirmą kartą lankausi Lietuvoje, tai labai jausminga“, – kalbėjo Dainų dienos dalyvė Silvina.

Kartu su tūkstančiais choristų pasiekęs Vingio parką, Ignas sako, kad pagrindinė šventės kulminacija – „Tautiška giesmė“, davusi vardą ir Dainų dienai.

„Kiekviena tokia akimirka – tiesiog nepakartojama. Patys suprantate, ką reiškia suburti tokį žmonių ratą ir dainuoti vieną ir tą pačią dainą, tuo pačiu metu. Tai yra viskas, galima pavadinti tai ekstaze“, – teigė Ignas.

„Vienybė težydi“ – toks palinkėjimas Lietuvai aidėjo iš dainininkų ir žiūrovų lūpų.

„Kad visi būtume drauge, visi kartu kurtume tą Lietuvą, ir kad visi būtume vieningi, tiek čia – Lietuvoje, tiek kiti lietuviai, būdami kitose šalyse, būtų vieningi“, – sakė Nerija.

„Ta vienybė težydi, tai reiškia, kad ne tik Lietuvą gali sujungti, bet ir visą pasaulį, tai net tie žodžiai man kelia jaudulį“, – kalbėjo Patricija.

4 val. renginyje skambėjo daugiau nei 30 kūrinių – lietuvių klasikos ir naujų. Lygiai 21 val. nuaidėjo paskutiniai šimtmečio dainų šventės akordai. Renginį vainikavo Lietuvoje ir pasaulyje gyvenančių lietuvių drauge giedama „Tautiška giesmė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius