Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ šoks ir ekskavatorius

Išlaikydamas tradiciją, gegužės 5–11 dienomis Vilniuje įvairias šiuolaikinio šokio formas pristatys jau tryliktasis tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“. Į Lietuvą atvykstančios 18 trupių iš septynių užsienio šalių parodys, kokios skirtingos naujojo šokio tendencijos įsigali pasaulio šiuolaikinio šokio scenose. Žiūrovai galės išvysti ir neįprastų akiai reginių, pavyzdžiui, vyro šokį su... ekskavatoriumi.
Festivalis „Naujasis Baltijos šokis“
Festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ / Alvydo Opulskio montažas

Festivalis žiūrovų lauks tradicinėse trijose erdvėse: Nacionaliniame dramos teatre, Menų spaustuvėje ir Sereikiškių parke.

„Mes pristatome tai, kas dedasi Europos ir pasaulio šiuolaikiniame šokyje. Šių metų festivalį pradedame nuo stipriausios Norvegijos šokio trupės „Carte Blanche“ – tai solidūs šokėjai, pristatysiantys kitų šalių garsių choreografų darbus, kurių pasaulinės premjeros vyko prieš kelis mėnesius“, – pasakojo Lietuvos šokio informacijos centro direktorius Audronis Imbrasas.

Mūsų tikslas – parodyti kuo skirtingesnius šokio žanrus, jungtis ne tik su ekskavatoriumi, bet ir su teatru, muzika, ironiškomis scenomis. Žmogus, kuris domisi šiuolaikiniu šokiu, gauna informaciją apie labai skirtingus dalykus, vykstančius pasaulio šokyje.Šių metų akcentu organizatoriai vadina Prancūzijos, svarbiausios šiuolaikinio šokio šalies,  šokio vitriną „FranceDanse Vilnius“, kuri pristatoma su programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“. Joje bus parodyti 5 šokio trupių iš skirtingų Prancūzijos miestų pasirodymai bei viena bendra premjera su lietuve Lora Juodkaite.

„Prancūzija yra pastarųjų dešimtmečių šiuolaikinio šokio sostinė, daranti didelę įtaką pasaulio šiuolaikiniam šokiui. Tiek daug prancūzų šokių trupių vienoje vietoje yra išskirtinė Prancūzijos dovana Lietuvai“, – džiaugėsi A.Imbrasas.

Būtent prancūzų kūrėjai šiais metais pretenduoja labiausiai nustebinti lietuvių publiką. Gegužės 8 ir 9 dienomis Sereikiškių parke bus parodytas neįprastas trupės „Beau Geste“ duetas „Pašėlęs svaigulys“, kur šoks vyras ir mašina – didelis ekskavatorius.

„Mūsų tikslas – parodyti kuo skirtingesnius šokio žanrus. Parodysime jungtis ne tik su ekskavatoriumi, bet ir su teatru, muzika, ironiškomis scenomis. Žmogus, kuris domisi šiuolaikiniu šokiu, gauna informaciją apie labai skirtingus dalykus, vykstančius pasaulio šokyje“, – aiškino festivalio organizatorius.

Šiais metais bus pradžiuginti buto šokio gerbėjai, kuriems moteriškąją šokio pusę atskleis japonų trupė „Compagnie Ariadone“. Hiphopo mėgėjams prancūzai parodys naują spektaklį „Miesto baletas“, jungiantį klasikinį šokį ir hiphopą. Šokį, muziką ir teatro triukus savo spektaklyje „Stebuklų vadovėlis“ sujungs trupė „Systeme Castafiore“.

Vieną vakarą festivalio organizatoriai skyrė italų šokiui – trupė „Dewey Dell“ pristatys sapną primenantį spektaklį. Vokiečių šokio mėgėjai galės pamatyti tarpdisciplininį spektaklį „Privačios erdvės“, kur sujungtas ne tik šokis, bet ir kino menas bei vaizdo instaliacijos.

Festivalio organizatoriai, reaguodami į šių dienų situaciją, šiek tiek sumažino kainas – už vieną  pasirodymą gyvai teks mokėti nuo 20 iki 70 litų. Taip pat taikoma lanksti nuolaidų sistema. Daugiau informacijos apie festivalį ir konkrečius jo spektaklius galima rasti festivalio internetinėje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius