Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 06 20 /16:43

Iš Petro Repšio dirbtuvės pavogti jo sukurti medaliai ir plaketės

Iš menininko Petro Repšio dirbtuvės pavogti jo sukurti medaliai ir plaketės, kuriuos autorius planavo perduoti Nacionaliniam muziejui.
Pavogti Petro Repšio medaliai ir plaketės
Pavogti Petro Repšio medaliai ir plaketės / Nuotrauka iš K.Platelio feisbuko

Poetas Kornelijus Platelis ketvirtadienį savo feisbuko paskyroje pasidalino žinia, kad iš P.Repšio dirbtuvės pavogti menininko kūriniai, kuriuos jis ruošėsi perduoti Nacionaliniam muziejui.

„Kviečiu visus neabejingus šiam kruopštumo reikalaujančiam menui dalintis šiuo įrašu, idant vagis negalėtų jų parduoti, o gavusieji pasiūlymą pirkti žinotų, kad jie vogti. Tai mūsų nacionalinis turtas – apvogti esame visi“, – rašo K.Platelis.

K.Platelio įrašu feisbuke sparčiai dalinasi žinomi žmonės bei ragina susidūrus su prekeiviais neapsigauti ir neįsigyti vogtų meno kūrinių.

K.Platelis 15min sakė, kad ši vagystė galimai įvyko prieš kelias savaites, o „įvykį šiuo metu tiria policija“. Jo teigimu, pavogti tie medaliai ir plaketės, kurių nuotraukomis jis dalinasi savo įraše.

Susisiekus su P.Repšiu, jis teigė įvykio nekomentuosiantis, nes, pasak pareigūnų, su kuriais bendravo, tai gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius