Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno miesto simfoninis orkestras padeda sužibti naujiems talentams: užgroja kartu

Kauno miesto simfoninis orkestras kiekvieną penktadienį kviečia klausytojus pasinerti į klasikinės muzikos garsų pasaulį. Dažnai scenoje orkestras pasirodo su muzikos besimokančiais ir ją studijuojančiais moksleiviais bei studentais. Vasario 10 d. vienoje scenoje – gabiausi Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokiniai kartu su miesto simfoniniu orkestru.
Kauno miesto simfoninis orkestras
Kauno miesto simfoninis orkestras / Kauno miesto simfoninio orkestro nuotr.

Kaip informuojama simfoninio orkestro pranešime, šie koncertai skirti pristatyti jaunuosius talentus ir būsimus profesionalius atlikėjus. Jau tradiciniais tapo Kauno miesto simfoninio orkestro rengiami koncertai kartu su laureatais tapusiais moksleiviais iš Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos.

Vilmanto Kaliūnio asmeninio albumo nuotr./Dirigentas Vilmantas Kaliūnas
Vilmanto Kaliūnio asmeninio albumo nuotr./Dirigentas Vilmantas Kaliūnas

Kiekvienais metais Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazija organizuoja atranką, kurios metu atrenkami gabiausi, talentingiausi bei geriausiai pasiruošę mokiniai iš visų dėstomų specialybių.

Penktadienį rengiamame koncerte klausytojai turės puikią progą išgirsti jaunuosius atlikėjus – Simoną Miknių (fortepijonas), Dominyką Norbontaitę (fortepijonas), Tadą Girčių (obojus), Aureliją Poškaitę (fleita), Rapolą Bartulį (klarnetas), Barborą Laukaitytę (smuikas), Mariją Raisanen (smuikas), Laurą Norbontaitę (smuikas). Kauno miesto simfoniniam orkestrui ir solistams diriguos ypatingas svečias – dirigentas Vilmantas Kaliūnas.

Vokietijos radijo Saarbriukeno filharmonijos orkestro solo obojininkas V.Kaliūnas, vieną dieną rankose laikantis obojų, o kitą – batutą, teigiama asmenine charizma ir intriguojamais, išraiškingais, daugiaplaniais pasirodymais dirigento amplua, vis labiau didina savo talento gerbėjų būrį. Muzikantai, kuriems teko su juo groti, aukštai vertina šio dirigento skleidžiamą energetiką, jo tobulą repeticijų organizavimą ir dirigavimo techniką.

Jau studijų metais V.Kaliūnas buvo pakviestas užimti solo obojininko etatą SWR Kaiserslauterno radijo orkestre. Jis sukaupė gausų orkestro kūrinių nuo baroko iki moderniosios muzikos repertuarą.

V.Kaliūnas dirigavo Berliner Sinfonietta, Saarbriukeno Collegium Instrumentale, Bulgarijos Pazardjik Symphony Orchestra bei Saaro krašto jaunimo simfoniniam orkestrui. Solistų, su kuriais koncertavo šis dirigentas, sąrašui priklauso daug garsių didžiuosiuose Vokietijos operos teatruose dirbančių talentų ir ARD konkursų jaunųjų laureatų, iš kurių paminėtini Tanja Becker-Bender, Jonė Kaliūnaitė-Fassbender ir Guilhaume'as Santana.

Nuo 2010 m. V.Kaliūnas yra Saarlouiso apskrities simfoninio orkestro meno vadovas. Jam vadovaujant, šis orkestras išgarsėjo kaip jaunųjų solistų karjeros tramplinas. Naujametinis orkestro koncertas, į kurį kasmet išperkami visi bilietai, yra didelis įvykis Saarlouise.

Koncerto programoje – E.Grieg, W.A.Mozart, V.Bellini, P. de Sarasate, C.Saint-Saens, J.Suk kūriniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius