Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno senamiestis skelbia vasarą

Pernai nusprendę budinti Kauno senamiestį ir kauniečiams bei miesto svečiams pasiūlę ciklą nemokamų renginių, verslininkai tęsia tradiciją. Gegužės 13-ąją seniausioje Kauno dalyje skelbiama oficiali vasaros sezono pradžia.
Šventėje
Į pernai vykusius Senamiesčio renginius suplaukdavo būriai žmonių / M.Čiutelė/Photopro.lt

Penktadieniais rengti teminius vakarus nusprendė pagrindinėse Senamiesčio gatvėse įsikūrę žmonės. Verslininkai tikino supratę, kad laukti, kol kažkas, lyg mostelėjus burtų lazdele, atves pas juos žmonių būrius, neverta.

Sutarę daryti šventes jie į  „bendrą katilą“ investavo minimalias lėšas, o atpildo sulaukė su kaupu: kauniečiams patiko, kad šiltais penktadienio vakarais mieste iki vėlumos vyksta nemokami renginiai. Pramogomis džiaugėsi ir turistai, kurie atvykę į Kauną visada užsuka į Senamiestį.

Šių metų vasaros programoje numatyta daugybė įdomių renginių, kurie ir vėl įtrauks visus šios miesto dalies verslininkus, taip pat gyventojus. Pirmasis renginys, kuriuo oficialiai pradedamas Senamiesčio vasaros sezonas, vyks jau šįvakar.

Šurmuliuos visa Vilniaus gatvė

Pasak organizatorių, šventinis šurmulys miesto gyventojų lauks nuo 18 val. Visą vakarą Vilniaus gatvėje vyks čia veikiančių parduotuvėlių ir kavinių ruošiami pasirodymai, vyks koncertai ir šokiai, pasirodys žinomi atlikėjai.

Kaip ir pernai, organizuodami penktadienio renginius, tęsime tradiciją ir kviesime darbo savaitę baigusius kauniečius į senamiestį

„Kaip ir pernai, organizuodami penktadienio renginius, tęsime tradiciją ir kviesime darbo savaitę baigusius kauniečius į senamiestį“, – sakė viena iš Kauno senamiesčio verslininkų, bendrovės „Gintarinis suvenyras“ direktorė direktorė Regina Randienė.

Vasaros sezono atidarymo renginys prasidės pučiamųjų instrumentų ansamblio „Ąžuolynas“ eitynėmis Vilniaus gatve. 19 val. prie požeminės perėjos, simbolinių vartų į Senamiestį, koncertuos ansamblio „Ainiai“ senovinių daudyčių grupė.

Vėliau veiksmas vyks visoje Vilniaus gatvėje: bus galima prisėsti ant sėdmaišių ir palinguoti į taktą su muzika, kitur – pasimokyti floristikos meno ar pasiūlyti savo atžalai papuošti veiduką įmantriu ornamentu.

„Šventei dauguma senamiesčio verslininkų ruošia staigmenas ir dovanėles, planuoja individualius prisistatymus, todėl šurmulio ir linksmybių Vilniaus gatvėje netrūks“, – žadėjo šventės rengėjai.

Nuo šio savaitgalio šventės Kauno senamiestyje teminiai renginiai vyks nuolat – kiekvieną vasaros penktadienį bus galima dalyvauti skirtingose akcijose. Ateinantis penktadienis bus skirtas šokiams, pirmasis birželio penktadienis – vaikams. Vėliau žadama rengti arbatos, alaus, vyno ir pasaulio patiekalų degustacijų dienas. Užbaigti vasaros renginių ciklą žadama netikėtų rekordų siekimo švente „Be ribų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius