Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdos Meno kieme – vakaronė su šokiais

Smagi, nuotaikinga ir nepakartojama akcija „Visa Lietuva šoka“ rugsėjo 16-ąją vėl kviečia visoje šalyje šokti tradicinius šokius, kartu dainuoti ir muzikuoti. Klaipėdoje akcija vyks rugsėjo 16 d. 18 val. Meno kieme (Daržų g. 10)
Penktadienį klaipėdiečiai kviečiami pajudėti Meno kiemo renginyje „Visa Lietuva šoka“.
Penktadienį klaipėdiečiai kviečiami pajudėti Meno kiemo renginyje „Visa Lietuva šoka“. / Etnokultūros centro nuotr.

Pernai įsibėgėjęs ir sėkmės sulaukęs projektas grįžta pasveikinti rudens ir pasiūlyti gerai pajudėti – gauti smagių emocijų, pagerinti savijautą, ir kartu – pabendrauti, išmokti lietuviškų šokių, pažinti tautos kultūrą, tradicijas. Juk lietuviai nuo seno mėgo linksmintis vakaronėse, be to, ratelius ar šokius siedavo su kalendorinėmis šventėmis, darbo, vestuvių apeigomis – linkėdavo laimingo gyvenimo, pilnatvės, skalsos.

Renginio sumanytojai įsitikinę, kad nesudėtingi ir smagūs mūsų liaudies šokiai – visiems skirta ir ypač reikalinga pramoga. O kuo daugiau šokėjų –tuo nuotaikingiau: prie šios idėjos įgyvendinimo prisideda daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų, pavienių asmenų. Jų dėka atviros šokių šventės rugsėjo 16 d. 18 val. vyks aikštėse, kiemuose, salėse, gamtoje ir kitose visuomenei atvirose erdvėse. Didesni akcijos renginiai bus surengti: Simono Daukanto aikštėje Vilniuje, Laisvės aikštėje Panevėžyje, Meno kieme Klaipėdoje, Turgaus aikštėje Telšiuose, aikštėje prie kultūros centro Ukmergėje, Skuodo centrinėje aikštėje, Butrimonių miestelio aikštėje ir kituose etnografinių regionų centruose, miestuose ar miesteliuose.

Lietuvos liaudies kultūros centras akciją „Visa Lietuva šoka“ rengia jau antrą kartą. Pernai ji sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo – dalyvavo daugybė šalies kultūros įstaigų, mokyklų bei lopšelių-darželių, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų net iš 52 savivaldybių, taip pat ir užsienio lietuviai iš Jungtinės Karalystės, Velso. Vyko per 100 šokių švenčių, į kurias susibūrė apie 20 tūkstančių tradicinio šokio entuziastų.

Renginį tiesiogiai transliavo LRT kanalas „Kultūra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius