Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos apie Darių ir Girėną bendraautorė Gerda Jord: Žemaitė taip pat nusipelno komikso

Šeštadienį Knygų mugėje pristatytas Miglės Anušauskaitės ir Gerdos Jord grafinis romanas apie Darių ir Girėną „10 Litų“. Penktadienį knyga buvo apdovanota Patriotų premija.
Gerda Jord ir Miglė Anušauskaitė
Įteiktos Patriotų premijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ar jūs viską apie Darių ir Girėną išsigalvojote? Tokio klausimo dažnai susilaukia komikso apie Darių ir Girėną autorės M.Anušauskaitė ir G.Jord.

Išsigalvota ne viskas – merginos lankėsi Dariaus ir Girėno muziejuje, skaitė susijusią literatūrą. Tiesa, apie kai kuriuos gyvenimo aspektus informacijos trūko, todėl merginos pasitelkė savo fantaziją. Tačiau tam, kad skaitytojai nebūtų klaidinami, kiekvieno skyriaus pradžioje yra pateiktas neišgalvotų tame skyriuje „apipiešiamų“ faktų sąrašas.

Komiksų serija apie Darių ir Girėną pirmiausia pasirodė „Literatūroje ir mene“ – žurnalui merginos kūrė komiksų seriją pavadinimu „10 litų“.

Penktadienį knyga buvo apdovanota Patriotų premija. Ji Miglei Anušauskaitei ir Gerdai Jord buvo skirta už drąsų ir netikėtą žvilgsnį į Lietuvą įkvepiančią istoriją knygoje „10 litų“ (leidykla „Aukso žuvys“). 

V.Gembicko nuotr./M.Anušauskaitė ir G.Jord
V.Gembicko nuotr./M.Anušauskaitė ir G.Jord

TAIP PAT SKAITYKITE: „Komiksų knygos apie Darių ir Girėną autorės M.Anušauskaitė ir G.Jord: susigyvenome su personažais“

Ar pieš merginos daugiau komiksų? Jei taip, gal naujos knygos autoriais taps, pavyzdžiui, Žemaitė ar Jonas Basanavičius?

„Žemaitė vienu metu rinko lėšas nukentėjusiems nuo karo lietuviams ir surinko daug daugiau nei Darius ir Girėnas, rinkdamas lėšas savo knygai, taigi ji nusipelnė komikso“, – sakė G.Jord.

M.Anušauskaitė idėjos apie kitą knygą taip pat neatmetė.

„Kai išpirksite visą šitos knygos tiražą, pagalvosime apie kitus herojus“, – sakė M.Anušauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius