-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvoje – pirmasis profesionalaus šokio spektaklis paaugliams!

„Visiškas dvynys“ – tai švedų choreografės Claire Parsons ir VšĮ „db PROJEKTAI“ prodiusuotas pirmasis Lietuvoje profesionalaus šiuolaikinio šokio spektaklis, skirtas 12-14 m. paaugliams. Spektaklio premjera įvyks Šiuolaikinio šokio festivalio vaikams ir jaunimui „Dansema“ metu penktadienį, gegužės 15 d., 12 ir 18 val. Vilniuje Menų spaustuvėje (Šiltadaržio g. 6).
Spektaklis „Visiškas dvynys“
Spektaklis „Visiškas dvynys“ / Skrajutės fragmentas
Temos: 1 Šokiai

Spektaklyje „Visiškas dvynys“ („Total Twin“) du šokėjai – švedas Niklas Valenti ir lietuvis Tautvilas Gurevičius – įsijaus į gerojo ir blogojo dvynio, kurių tarpusavio konfliktai asmenybės viduje ypač išryškėja paauglystėje, vaidmenis. Choreografė Claire Parsons spektaklyje tyrinėja tokį svarbų paauglystėje identiteto klausimą – kas aš, o kas tu? Tai istorija, įkvėpta pasakojimų apie dvynius, identiteto paieškų ir apmąstymų: ar aš esu originalus, ar esu kopija? Ar yra dar kažkas, visiškai panašus į mane?

Choreografė Claire Parsons choreografiją studijavo Kalifornijoje, JAV. Nuo 1990 m. C.Parsons Švedijoje turi šokio trupę, su kuria pasirodė daugelyje Europos šalių, taip pat Venesueloje, Gvatemaloje, Nikaragvoje, Japonijoje ir JAV. Šios choreografės spektakliai jaunimui itin vertinami už tiesioginį bendravimą su žiūrovais, šilumą ir humorą.

Spektaklis „Visiškas dvynys“ buvo sukurtas, remiantis Švedijos ilgamete šiuolaikinio šokio vaikams ir jaunimui patirtimi, įtraukiant jaunimą į spektaklio kūrimo procesą. Švedų choreografė Claire Parsons ir šokėjas Niklas Valenti bei lietuvis Tautvilas Gurevičius, kurdami spektaklį „Visiškas dvynys“, bendravo su 12-14 metų amžiaus paaugliais ir ieškojo tarpusavio sąlyčio taškų. Buvo siekiama, kad šokio kalba, kuria kalba šokėjai ir choreografai, būtų artima ir suprantama jauniems žmonėms, kad idėjos ir klausimai, keliami spektaklyje, būtų jiems aktualūs.

Šiuolaikinio šokio festivalis vaikams ir jaunimui – tai profesionalūs šiuolaikinio šokio spektakliai, pilni staigmenų ir atradimų vaikams bei paaugliams. Profesionalus šiuolaikinis šokis vaikams ir jaunimui – dar visai jauna, bet jau savo nišą atrandanti ir stiprėjanti vaikų ir jaunimo kultūros sritis Lietuvoje.

Daugiau informacijos apie festivalį čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius