-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vyks etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka“

Lietuvoje penktadienį vyks aštuntus metus skaičiuojanti etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Anot organizatoriaus Lietuvos nacionalinio kultūros centro, Lietuva penktadienį pavirs didžiausia tradicinių šokių aikštele – atviros šokių šventės vyks šalies miestų ir miestelių aikštėse, kiemuose ir kitose visuomenei atvirose erdvėse.

Atėjusieji kviečiami šokti visų Lietuvos regionų – aukštaičių, dzūkų, sūduvių, žemaičių ir Mažosios Lietuvos – šokių.

Didesni akcijos renginiai vyks Nepriklausomybės aikštėje Kaune, Prisikėlimo aikštėje Šiauliuose, Laisvės aikštėje Panevėžyje, Poezijos parke Marijampolėje, Rotušės aikštėje Kretingoje, prie Kurhauzo koncertų salės Palangoje, Biržų kultūros centro kiemelyje, Ylakių miestelio skvere bei kituose miestuose ar miesteliuose.

Šiaulių rajono savivaldybė organizuoja aštuonis renginius. Jonavos savivaldybė surengs šokių mokymus vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems.

Sostinės gyventojus ir miesto svečius akcija pakvies į Vinco Kudirkos aikštę – renginys įsilies į Tautų mugę. Akcijos „Visa Lietuva šoka“ dalyvius šokdins Vilniaus folkloro ansambliai „Virvytė“, „Poringės“, „Radasta“, „Reketukas“, „Jorė“, „Nalšia“ ir instrumentinio folkloro grupė „Vydraga“.

Akcija „Visa Lietuva šoka“ rengiama nuo 2015 metų. Prie idėjos įgyvendinimo prisideda daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų iš bemaž visų Lietuvos savivaldybių, taip pat užsienio lietuviai.

Renginį organizuojančio Lietuvos nacionalinio kultūros centro duomenimis, kasmet vyksta per 100 šokių švenčių, į jas susiburia apie 20 tūkst. dalyvių ir stebėtojų. Tradicinių šokių akcija paremta muzikinio, dainuojamojo ir šokamojo folkloro tradicijomis, atsiskleidžiančiomis ir Lietuvos dainų šventėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius