-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos šokis – Tarptautinėje šokio mugėje

Rugpjūčio 25–28 dienomis Diuseldorfo mieste (Vokietija) aštuntąjį kartą vyko Tarptautinė šokio mugė NRW (Internationale Tanzmesse NRW), kurioje greta 28 pasaulio valstybių, buvo pristatytas ir profesionalus Lietuvos šokis.
„Lietuvos šokio scena“
„Lietuvos šokio scena“ / Plakato fragmentas
Temos: 2 Mugė Šokiai

Šiaurės Reino-Vestfalijos regiono sostinėje kas dvejus metus rengiama Tarptautinė šokio mugė Diuseldorfą kelioms dienoms paverčia pasauline šokio sostine. Nuo ryto iki vėlyvos popietės NWR Kultūros ir ekonomikos forume (NWR-Forum Kultur und Wirdschaft) išradingai papuoštuose stenduose šurmuliavo 230 organizacijų atstovavę profesionalūs šokio kūrėjai ir atlikėjai, vadybininkai ir prodiuseriai, specializuotos avalynės, scenos dangos ir kostiumų gamintojai, pedagogai ir kiti specialistai iš viso pasaulio.

Kartu su šalies pristatymą mugėje rengusiu Lietuvos šokio informacijos centru Lietuvos stende šiemet prisistatė „db PROJEKTAI“, Gyčio Ivanausko teatras, Kauno šokio teatras „Aura“, menininkų grupė iš Klaipėdos „Žuvies akis“ ir Šiuolaikinio šokio asociacija.

Be dienos metu vykstančios mugės, NRW Tarptautinės šokio mugės dalyviams ir svečiams bei lankytojams kas kartą pristatoma ir itin įvairi meninė programa, kuri skirstoma į keletą grupių. Nuo trečiadienio vakaro iki šeštadienio vidurnakčio pagrindinėje meninėje mugės programoje buvo parodyti 25 šokio spektakliai, kuriuos sukūrė 42 pasaulio valstybėse gyvenantys menininkai.

Be per 7 scenas išsibarsčiusios pagrindinės programos, mugės rengėjai pristatė specialią, į tradicinius rėmus netelpančių šokio kūrinių programą bei viešai kūrybinį procesą pristatančias „atviras studijas“ (open studios), taip pat – Matthias Zolle šokio fotografijų parodą. NRW Tarptautinėje šokio mugėje prisimintos ir skaudžios šokio bendruomenės netektys – specialiame tylos kambaryje pagerbtas legendinių šiuolaikinio šokio asmenybių Pinos Bausch (1940–2009), Merce’o Cunninghamo (1919–2009) ir Kazuo Ohno (1906–2010) atminimas.

NRW Tarptautinės šokio mugės rengėjai ją suvokia kaip globalinę šokio bendruomenę vienijantį susitikimą. Be Tarptautinės šokio mugės NRW dalyvių joje apsilankė dar 1100 profesionalias šokio organizacijas atstovaujančių prodiuserių, programų vadovų ir tarptautinių festivalių atstovų iš Europos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Taivanio ir Japonijos, ieškojusių naujų šokio spektaklių bei kūrėjų savo rengiamiems tarptautiniams projektams. Be šokio kūrėjų, profesionalų ir šios meno rūšies gerbėjų NRW Tarptautinėje šokio mugėje taip pat lankėsi Belgijos, Liuksemburgo, Turkijos ir JAV ambasadoriai bei konsulai Vokietijoje.

Dėl plataus tarptautinio ir meninio konteksto NRW Tarptautinės šokio mugės įtaka pasaulinei profesionalaus šokio rinkai – didžiulė, ji itin svarbi tarptautinių ryšių mezgimui ne tik siekiant populiarinti šalies šokį užsienyje bet ir sprendžiant, kokius spektaklius būtų verta pristatyti Lietuvoje. Tai bene svarbiausia pasaulyje šiuolaikinio šokio kūrėjų ir vadybininkų susitikimų bei tarptautinių mainų arena. Lankytojai aktyviai domėjosi LR Kultūros rėmimo fondo suteiktos paramos dėka pristatytu Lietuvos stendu, visais mugėje dalyvavusiais lietuviais, nes nuo gerai pažįstamo Vakarų Europos ir JAV šokio daugelio festivalių dėmesys vis dažniau krypsta į naujas šalis.

Mugėje pristatyti ir Lietuvos šokio informacijos centro leidžiami šalies šiuolaikinį šokį reprezentuojantys leidiniai „Šiuolaikinis šokis Lietuvoje“ (Contemporary Dance In Lithuania) bei „Lietuvos šokio scena“ (Lithuanian Dance Scene), skirti skatinti lietuvių trupių tarptautinį bendradarbiavimą, gyvinti Lietuvos šokio sklaidą Europoje ir menininkų mobilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius