-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Martynas Levickis Klaipėdos koncertų salėje žada emocingą programą

Ilgametę sceninę partnerystę puoselėjantys Klaipėdos kamerinis orkestras ir akordeonininkas Martynas Levickis kartu paruošė dar vieną išskirtinę koncertinę programą. Koncerte skambės nuo puikiai pažįstamos klasikos iki tango nuo Akonkagvos kalno viršūnės. Laukiamiausias šio mėnesio koncertas vyks kovo 18 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.
Martynas Levickis
Martynas Levickis / Koncertų salės nuotr.

Martynas Levickis savo talentu ir charizma priverčia klausytojus iš naujo atrasti aistringą ir emocingą akordeono muzikos skambesį bei plačias šio instrumento galimybes. Užsienio spauda atlikėją vertina už itin technišką instrumento valdymą ir gebėjimą naujai perteikti akordeono muziką. M. Levickis yra pelnęs daugiau kaip 30 tarptautinių apdovanojimų, grojo įvairiose prestižinėse pasaulio koncertų salėse.

Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras publikos simpatijas pelno rinkdamasis originalius, sudėtingus bei energetiškai stiprius opusus, siekdamas meniškiausios ir įtaigiausios jų interpretacijos. Kolektyvas nuolat bendradarbiauja su profesionaliausiais atlikėjais iš viso pasaulio, atlieka įvairių stilių muziką, skirtą skirtingo amžiaus, skonio ir poreikių klausytojui.

Nuo klasikos iki argentinietiško tango

Koncerte skambės kompozitorių Georges Bizet išgarsinęs kūrinys - siuita orkestrui „Arlietė“ bei prancūzų kompozitoriaus Richardo Galliano koncertas akordeonui ir styginiams „Opale“. Klausytojai taip pat išgirs Karlo Jenkinso trijų dalių kūrinį styginių orkestrui „Palladio“. Klaipėdos kamerinis orkestras ir M. Levickis atliks Ástoro Piazzollos koncertą akordeonui, kameriniam orkestrui ir mušamiesiems „Aconcagua“.

Akonkagva yra aukščiausias kalnas Šiaurės ir Pietų Amerikoje, iškilęs Anduose, Argentinoje, kurioje gimė tango novatorius „Aconcagua” kūrinio akordeonui ir orkestrui autorius. Aukščiausio profesinio meistriškumo reikalaujantis „Aconcagua“ Klaipėdos kamerinio orkestro ir M. Levickio programoje kvies simboliškai pasižvalgyti nuo kalno viršūnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius