Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nacionalinė viktorina vyks ir Londone bei Kopenhagoje

Nacionalinė viktorina žengia už Lietuvos ribų. Prie vietų, kur vyks šis valstybės šimtmečio proga organizuojamas žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, sąrašo prisijungia Londonas ir Kopenhaga. Tai reiškia, kad šiuose miestuose gyvenantys lietuviai sausio 27 d. (šeštadienį) taip pat turės galimybę dalyvauti viktorinoje, draugiškai pasivaržyti su draugais bei įgyti naujų žinių apie Lietuvą.
Nacionalinė viktorina
Nacionalinė viktorina

Londone Nacionalinė viktorina vyks Lietuvos Respublikos ambasados patalpose. Šiame mieste viktoriną organizuoja Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga (JKLJS) drauge su Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomene.

„Sveikiname Nacionalinės viktorinos organizatorius su šia idėja. Viktorina sukurta globaliai Lietuvai, tai yra visiems mums, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, todėl džiaugiamės galėdami pasiūlyti ją Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems lietuviams. Tikime, kad viktorina sukurs progą sustiprinti ryšį su Lietuva, domėtis jos istorija ir dalyvauti Lietuvos gyvenime, kad ir kur bebūtume, ir kviečiame visus registruotis“, – sako JKLJS valdybos narys ir sekretorius Eligijus Jakavickas, kuris ves viktoriną Londone.

Kopenhagoje Nacionalinę viktoriną organizuoja Lietuvių profesionalų Kopenhagoje klubas. Tiksli viktorinos vieta šiame mieste bus patikslinta netrukus.

„Kviečiame visus siekiančius žinių ir smalsius lietuvius į Nacionalinę viktoriną. Tai puiki proga sutikti bendraminčių ir smagiai pasivaržyti. Kviečiame visus, gyvenančius ar besisvečiuojančius Kopenhagoje, atvykti ir dalyvauti šiame renginyje“, – atvykti į viktoriną ragina Lietuvių profesionalų Kopenhagoje klubo narys Lukas Černiauskas, kuris ves viktoriną Kopenhagoje.

Londone viktorina prasidės 11 val. vietos laiku, Kopenhagoje – 12 val. vietos laiku. Tokie pradžios laikai pasirinkti, kad viktorina prasidėtų tuo pačiu metu kaip ir Lietuvoje, kur viktorina prasidės 13 val.

Norintys dalyvauti viktorinoje Londono ir Kopenhagos lietuviai gali registruotis Nacionalinės viktorinos puslapyje https://www.15min.lt/nacionaline-viktorina/registracija arba pas organizatorius savo mieste.

Nacionalinė viktorina – tai sausio 27 d. įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, taip pat Londone ir Kopenhagoje, valstybės šimtmečio proga vyksiantis žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, kuriame galės dalyvauti visi norintys.

Iš viso dalyvių laukia 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai bus susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakymus į viktorinos klausimus reikės pateikti raštu, užrašant ant lapo. Atsakyti į klausimus dalyviai turės dvi valandas, su pertrauka ir atsakymų taisymu viktorina truks apie tris su puse valandos.

Klausimų kūrėjų komandą sudaro įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę ir pasižymėję asmenys. Klausimai bus vienodi ir viktorina prasidės tuo pačiu metu visose jos organizavimo vietose.

Viktoriną organizuoja portalas 15min. Portalas kviečia dalyvauti visus smalsius, intelektualias pramogas mėgstančius žmones, kurie nori pasitikrinti savo žinias ir sužinoti naujų dalykų apie Lietuvą.

Portale 15min veikia specialus Nacionalinei viktorinai skirtas polapis, kuriame pateikiama visa informacija apie viktorinos taisykles, vietas ir t.t. Taip pat šiame polapyje galima rasti bandomąją viktoriną su 16 klausimų, panašių į tuos, kurių galite tikėtis ir Nacionalinės viktorinos metu.

Viktorina yra visiškai nemokama. Viskas, ką tereikia padaryti norint dalyvauti viktorinoje – užpildyti registracijos formą viktorinos polapyje, o tuomet sausio 27 d. atvykti į viktorinos renginio vietą savo mieste ir joje dalyvauti.

Taip pat kviečiame pamėgti Nacionalinės viktorinos puslapį „Facebook“ tinkle, kur skelbiamos su viktorina susijusios naujienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius