Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nacionalinės viktorinos uždarymo vakare pasveikinti miestų ir Lietuvos čempionai

Ketvirtadienį vakare Vilniuje, VGTU „LinkMenų“ fabrike, susirinko gausus būrys puikiai gimtąjį kraštą pažįstančių žmonių. Čia vyko Nacionalinės viktorinos uždarymo ir apdovanojimų vakaras, kurio metu buvo apdovanoti geriausiai pasirodę portalo 15min Valstybės šimtmečio proga organizuotos Nacionalinės viktorinos dalyviai.
Nacionalinės viktorinos čempionas Paulius Ambrazevičius
Nacionalinės viktorinos čempionas Paulius Ambrazevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prizus – knygyno čekius, nuotraukų albumus „Neregėta Lietuva“ ir kolekcinius Adolfo Šapokos knygos „Lietuvos istorija“ leidimus – jiems įteikė 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas ir pagrindinis viktorinos organizatorius, portalo 15min žurnalistas Ugnius Antanavičius. Renginį vedė aktorius, grupės „Liūdni slibinai“ įkūrėjas Dominykas Vaitiekūnas.

Prieš renginį R.Šaučikovas pabrėžė, kad Nacionalinę viktoriną ketinama organizuoti ir kitąmet, nes portalo 15min misija yra kurti visuomenės gerovei, o Nacionalinė viktorina labai prie to prisideda, skatindama geriau pažinti gimtąjį kraštą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dominykas Vaitiekūnas, Ramūnas Šaučikovas ir Ugnius Antanavičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dominykas Vaitiekūnas, Ramūnas Šaučikovas ir Ugnius Antanavičius

Nacionalinės viktorinos čempionu tapo save „buvusia TV žvaigžde“ įvardijęs komikas Paulius Ambrazevičius, surinkęs 172 taškus iš 210 galimų ir aplenkęs visus konkurentus. Antrąją vietą Lietuvoje užėmė projektų vadovas Dominykas Lašinskas, trečiąją – politologas Paulius Skirkevičius. Visus rezultatus rasti galima čia.

Nacionalinė viktorina – tai žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, kurį 15min organizavo valstybės šimtmečio proga. Tai didžiausias iki šiol Lietuvoje vykęs tokio formato renginys. Viktorina buvo nemokama, dalyvauti joje galėjo visi norintys.

Iš viso dalyviai turėjo atsakyti į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai buvo susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turėjo dvi valandas. Klausimų kūrėjų komandą sudarė įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę ir pasižymėję asmenys.

Iš viso Nacionalinėje viktorinoje dalyvavo 1181 dalyvis, viktorina vyko net 28 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, taip pat Londone, Kopenhagoje, Briuselyje ir Osle. Gausiausiai atstovaujami miestai buvo Vilnius (389 dalyviai) ir Kaunas (201 dalyvis). Šiuose miestuose viktorina vyko renginio partnerio Vilniaus universiteto patalpose: Vilniuje – moderniame Gyvybės mokslų centre, Kaune – VU Kauno fakultete.

Nedalyvavę Nacionalinėje viktorinoje su viktorinos klausimais susipažinti gali čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius