-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje viktorinoje triumfavo Paulius Ambrazevičius

Prieš Nacionalinę viktoriną sakęs, kad eina į ją laimėti, Paulius Ambrazevičius pasiekė savo tikslą. 32 metų „buvusi TV žvaigždė“, kaip pats įvardijo savo profesiją užduočių lape, P.Ambrazevičius tapo geriausiai pasirodžiusiu Nacionalinės viktorinos dalyviu tiek Vilniuje, tiek visoje Lietuvoje. Jis surinko 172 taškus iš 210 galimų.
15min studijoje — Saulius Kuzminskas ir Paulius Ambrazevičius
15min studijoje – Saulius Kuzminskas ir Paulius Ambrazevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nacionalinės viktorinos dalyviai turėjo atsakyti į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas. Sunkumų P.Ambrazevičiui nesukėlė jokia tema – net Kultūros temoje, kurioje pasirodė silpniausiai, jis atsakė daugiau nei į pusę klausimų ir surinko 18 taškų. Kūrybos temoje P.Ambrazevičius buvo pirmas Lietuvoje, teisingai atsakęs į 26 iš 30 šios temos klausimų, taip pat jis dalijosi viena iš pirmųjų trijų vietų Gamtos ir geografijos temoje, atsakęs į 28 klausimus.

Tačiau kova dėl pirmosios vietos buvo atkakli. Antrąją vietą užėmęs projektų vadovas vilnietis Dominykas Lašinskas surinko 168 taškus ir nuo P.Ambrazevičiaus atsiliko vos 3 taškais. Jis tapo ir Sporto temos nugalėtoju visoje Lietuvoje, atsakęs į 27 klausimus apie sportą iš 30 galimų.

Trečiąją vietą Vilniuje ir visoje Lietuvoje užėmė politologas Paulius Skirkevičius (166 taškai), ketvirtąją – valstybės tarnautojas Žilvinas Adomaitis (163 taškai). Penktąją vietą užėmė taip pat Vilniuje gyvenantis vertėjas Donatas Kazbaras (160 taškų), o šeštąją – panevėžietė ekonomistė Birutė Nefaitė (159 taškai). Ji tapo ir geriausiai viktorinoje pasirodžiusia moterimi, ir geriausiai pasirodžiusia žaidėja ne iš Vilniaus.

Taip pat į geriausiai pasirodžiusiųjų Nacionalinės viktorinos dalyvių dešimtuką visoje Lietuvoje pateko kaunietis teisininkas Andrius Pocius, surinkęs 157 taškus, kaunietis sociologas Jonas Oškinis, surinkęs 156 taškus, vilnietis finansininkas Minijus Tilindis, taip pat surinkęs 156 taškus, ir panevėžietis teisininkas Darius Vileišis, surinkęs 155 taškus.

Nacionalinės viktorinos geriausių žaidėjų dvidešimtukas ir jų rezultatai
Nacionalinės viktorinos geriausių žaidėjų dvidešimtukas ir jų rezultatai

Antrajame dešimtuke liko valstybės tarnautojas Rimantas Grikienis (154 taškai), alytiškis istorikas Vilmantas Dunderis (154 taškai), rašytojas Regimantas Dima (152 taškai), rinkodaros vadovas Karolis Bacevičius (152 taškai), verslininkas Povilas Narbutas (152 taškai), biologijos doktorantas Jurijus Danilovas (151 taškas), muziejininkė iš Lentvario Rūta Lukoševičiūtė (151 taškas), vertėjas Julius Barila (150 taškų), žurnalistas Andrius Tapinas (149 taškai), tyrėjas Pijus Krūminas (149 taškai).

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Tapinas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Tapinas

Kultūros temoje geriausius rezultatus pademonstravo po 23 taškus surinkę P.Skirkevičius ir J.Oškinis. Tradicijų temoje geriausiai pasirodė muziejininkė iš Lentvario Rūta Lukoševičiūtė, surinkusi net 29 taškus. Istorijos temoje lygių nebuvo istorijos mokytojui iš Panevėžio Gintarui Lukošiūnui (28 taškai), Visuomenės temoje triumfavo vilnietis gidas Arūnas Bliūdžius (25 taškai), o Gyvenimo temoje – vilnietis IT specialistas Evaldas Stulgaitis (28 taškai).

Vertinant atskirus miestus, Vilniuje triumfavo P.Ambrazevičius, Kaune – A.Pocius, Panevėžyje – B.Nefaitė, Alytuje – V.Dunderis. Klaipėdoje nugalėtoju tapo kartografas Remigijus Sereika (140 taškų), Šiauliuose – istorikas Giedrius Gaidamavičius (137 taškai).

Nacionalinė viktorina – tai žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, kurį 15min organizavo valstybės šimtmečio proga. Tai didžiausias iki šiol Lietuvoje vykęs tokio formato renginys. Viktorina buvo nemokama, dalyvauti joje galėjo visi norintys.

Iš viso dalyviai turėjo atsakyti į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai buvo susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turėjo dvi valandas. Klausimų kūrėjų komandą sudarė įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę ir pasižymėję asmenys.

Iš viso Nacionalinėje viktorinoje dalyvavo 1181 dalyvis, viktorina vyko net 28 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, taip pat Londone, Kopenhagoje, Briuselyje ir Osle. Gausiausiai atstovaujami miestai buvo Vilnius (389 dalyviai) ir Kaunas (201 dalyvis). Šiuose miestuose viktorina vyko renginio partnerio Vilniaus universiteto patalpose: Vilniuje – moderniame Gyvybės mokslų centre, Kaune – VU Kauno fakultete.

Nedalyvavę Nacionalinėje viktorinoje su viktorinos klausimais susipažinti gali čia: https://www.15min.lt/nacionaline-viktorina/viktorinos-klausimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius