Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Ambrazevičius gins Nacionalinės viktorinos čempiono vardą: „Noriu pakartoti, ką pasiekė „Chicago Bulls“

Artėjant 2019 m. Nacionalinei viktorinai, 2018 m. viktorinos nugalėtojas, komikas ir aistringas žinių patikrinimo konkursų entuziastas Paulius Ambrazevičius žada dar kartą apginti 2014 m. pirmąkart iškovotą, o pernai apgintą viktorinos čempiono titulą.
Nacionalinės viktorinos čempionas Paulius Ambrazevičius
Nacionalinės viktorinos čempionas Paulius Ambrazevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Interviu viktoriną organizuojančiam portalui 15min P.Ambrazevičius atskleidė, kaip dėl Nacionalinės viktorinos koregavo savo atostogų planus, dalinosi mintimis, kodėl viktorinoje dalyvauti turėtų net protmūšiuose reguliariai nesilankantys žmonės, bei tarė žodį būsimiems dalyviams.

-Ar dalyvausite Nacionalinėje viktorinoje, kuri vyks 2019 metų sausio 26 dieną?

-Taip, dalyvausiu. Net galiu išduoti paslaptį. Dar prieš oficialiai paskelbiant Nacionalinės viktorinos datą, paklausiau organizatorių, kada tiksliai ji vyks. Sausio pabaigoje planuoju išvykti į kelionę, todėl savo išvyką susidėliojau, kad spėčiau sudalyvauti. Viktorina vyks sausio 26, o aš iškeliauju 27 dieną.

Specialiai taip viską suplanavau, kad galėčiau pamėginti apginti čempiono titulą. Jau vieną kartą apgyniau, jeigu pavyks laimėti vėl, tai bus kaip three-peat, kurį prieš dvidešimt metų NBA pasiekė „Chicago Bulls“ (juokiasi).

(„Threepeat“ – sportinis terminas, skirtas apibūdinti komandą ar sportininką, kuris kokias nors aukščiausio lygio varžybas laimi tris kartus iš eilės, – 15min)

-Ką jūs apskritai manote apie Nacionalinę viktoriną? Kaip vertinate šį renginį?

-Man labai patiko, kad ji atsirado. Man labai patiko, kad ji buvo atgaivinta ir šiaip manau, kad proto žaidimai vis dar yra pakilime – žmonėms tai yra labai įdomu.

Ir man patinka, kad yra tokia vieta, kur gali nesislėpdamas už komandos pabandyti atsakinėti į klausimus ir pasižiūrėti, ko pats esi vertas. Daugumoje protmūšių tu žaidi komandose, kuriose yra 5 ar daugiau žaidėjų, todėl sunku sužinoti savo tikrą lygį.

Dar man labai patinka, kad visi klausimai yra apie Lietuvą. Viktorina yra tuo pačiu ir savotiškas edukacinis projektas. Pernai tais klausimais, į kuriuos nežinojau atsakymų, aš tikrai vėliau pasidomėjau, skaičiau apie tuos dalykus.

Viktorijos Savickos nuotr./Nacionalinės viktorinos Vilniuje akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Nacionalinės viktorinos Vilniuje akimirka

-Kas jums yra Nacionalinė viktorina – ar tik dar vienas laisvalaikio renginys, o gal ji jau tapo ir savotišku sportiniu interesu? Ar labai nuliūstumėt, jei nepavyktų apginti čempiono titulo?

-Nacionalinė viktorina man yra tikras sportinis interesas. Aš esu labai azartiškas ir visi, kas mane pažįsta, labai gerai žino, kad žiauriai nemėgstu pralaimėti. Aš tas žmogus, kuris net žaisdamas stalo žaidimą yra tas „šiknius“, norintis visada laimėti. Su manimi gal net ne visada smagu būti komandoje, nes jeigu pralaimiu, būnu piktas.

Nepavykus apginti titulo nuliūsčiau, neslėpsiu, nes tikrai norėčiau dar kartą laimėti. Bet jeigu laimėtų koks nors kitas geras žmogus ar geras bičiulis, tikrai labai džiaugčiausi.

-Jūs laimėjote Nacionalinę viktoriną 2 kartus – 2014 bei 2018 m. Kaip jums tai pavyko? Ar specialiai ruošėtės, ar tiesiog ėjote išbandyti savo jėgų?

-Pernai aš pirmą kartą šiek tiek ruošiausi. Pagalvojau – kadangi visi klausimai apie Lietuvą, o aš turiu silpnąją vietą – Lietuvos istorija iki padalijimo ir šiek tiek vėliau – reikia pasiruošti.

Todėl specialiai persiskaičiau vieną Lietuvos istorijos kurso knygą, kad „atšviežinčiau“ žinias. Galima sakyti, kaip ir treniravausi.

Nežinau, ar šiemet ruošiuosi specialiai, bet manau, kad pasirengimas Nacionalinei viktorinai vyksta visą laiką. Ką nors skaitai, kuo nors domiesi, vis tiek kažkas lieka galvoje.

Viktorijos Savickos nuotr./Nacionalinės viktorinos Vilniuje akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Nacionalinės viktorinos Vilniuje akimirka

-Kaip vertumėte 2018 m. Nacionalinės viktorinos klausimus? Ar buvo sunkesni, ar lengvesni negu tikėjotės? Kas buvo sunkiausia/lengviausia?

-Pirmi penki klausimai buvo tokie, kuriuos perskaitęs nežinojau atsakymo. Atrodė, kad viskas blogai. Tačiau per pertrauką, pasikalbėjęs su kitais, supratau, kad visiems buvo sunku.

O šiaip tai klausimai buvo labai įdomūs. Mano nuomone, jie buvo labai subalansuoti – nei per sunkūs, nei per lengvi.

Klausimai buvo labai įdomūs. Mano nuomone, jie buvo labai subalansuoti – nei per sunkūs, nei per lengvi.

Protmūšyje ar viktorinoje blogiausia, kai klausimai yra labai lengvi, tada belieka laukti, kas pirmas suklys.

Daug įdomiau, kai yra sunkių klausimų, kurie duoda konkurencijos pojūtį. Man sunkesni klausimai patinka labiau negu lengvi.

-Ar viktorinos temos nustebino?

-Aš maždaug įsivaizdavau, kokios temos bus viktorinoje, nes dalyvavau Pasaulio viktorinos čempionate, kuris irgi vyksta panašiu principu. Temos jame yra labai panašios, tai maždaug taip ir įsivaizdavau klausimus.

Aš manau, kad nieko netrūko. Buvo ir mano temos, kurias aš laikau savo stipriosiomis. Pavyzdžiui sportas, literatūra.

-Gal yra vienas ar keli klausimai, kurie labiausiai įstrigo?

-Man labiausiai įsimena klausimai, ties kuriais suklystu.

Man labiausiai įsimena klausimai, ties kuriais suklystu.

Nežinojau pirmojo pilnametražio lietuviško filmo, kuris vadinosi „Onytė ir Jonelis“. Šitą faktą sužinojau iš Nacionalinės viktorinos.

Tai buvo tas klausimas, apie kurį niekada nesusimasčiau. Juk kažkada turėjo būti išleistas pirmasis lietuviškas filmas.

Taip pat, nežinojau apie tokį Lietuvos baldžių Joną Prapuolenį, kuris, pasirodo, tarpukariu buvo visiška baldų gamybos superžvaigždė. Tai grįžau namo ir apie jį pasiskaičiau, vėl sužinojau kažką naujo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nacionalinė viktorina Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nacionalinė viktorina Kaune

-Kokių pagrindinių savybių reikia, norint tapti protmūšių ir viktorinų liūtu? Ką patartumėte kažkam, kas nori jums mesti iššūkį?

-Daug skaityti, viskuo domėtis. Dar man labai padeda tai, kad pats anksčiau vedžiau „Kas ir kodėl?" televizijos laidą ir iki dabar rengiu jai klausimus.

Kad parengčiau klausimus, man reikia daug skaityti ir domėtis skirtingomis temomis. Aš stengiuosi, kad laidoje „Kas ir kodėl?" būtų kuo daugiau lietuviškų klausimų. Taigi, labiausiai prie mano sėkmės protmūšiuose ir viktorinose prisideda, kad visa tai yra kartu ir mano darbas.

Be domėjimosi viskuo, taip pat patarčiau gerai išsimiegoti ir pailsėti prieš viktoriną.

-Kaip manote, kodėl žmogus, nežaidžiantis protmūšių ir bijantis, kad nieko nežinos, turėtų užsukti į Nacionalinę viktoriną?

-Visų pirma dėl to, kad joje gali sužinoti naujų faktų ar įdomių dalykų. Juk dalyviai iškart po viktorinos pabaigos sužino atsakymus.

Taip pat labai smagu „pasimatuoti“ su draugais, kuris daugiau taškų surinks. Žmonės juk mėgsta pasivaržyti su draugais.

Ne tik protmūšius žaidžiantys žmonės gali atsakyti į bent dalį viktorinos klausimų.

Ne tik protmūšius žaidžiantys žmonės gali atsakyti į bent dalį viktorinos klausimų.

Jeigu tau patinka intelektiniai žaidimai, jeigu tu per televizorių pasižiūri kad ir tą patį „Kas ir kodėl?“, tu jau esi kažkiek pasiruošęs.

-Tarkite žodį 2019 m. Nacionalinės viktorinos dalyviams.

-Pernai sakiau – ateikit ir pabandykit mane įveikti. Pasikartosiu – pernai neįveikėte, tai šįkart pasistenkite! Taip, tikrai žinau, kad šitie žodžiai gali atsisukti prieš mane (juokiasi)

Portalo 15min organizuojama Nacionalinė viktorina vyks 2019 m. sausio 26 d. Tai individualus žinių patikrinimo konkursas, kurio metu tą pačią dieną įvairiose Lietuvos ir Europos vietose susirinkę žmonės atsakinėdami į klausimus tikrinsis savo žinias apie Lietuvą – jos istoriją, kultūrą, žmones ir taip toliau. Renginys yra nemokamas, o dalyvauti jame gali kiekvienas norintis.

Iš viso viktorinos dalyviai turės atsakyti net į 240 klausimų. Jie bus pateikti atspausdinti ant klausimų lapo, o dalyviai per nustatytą laiką turės įrašyti kuo daugiau atsakymų.

Viktorina vyks daugiau negu 30-yje miestų ir miestelių. Rasti viktorinos vietų sąrašą ir užsiregistruoti galima čia.

Daugiau informacijos apie Nacionalinę viktoriną galima rasti 15min polapyje, skirtame Nacionalinei viktorinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius