-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinė širdies diena Vilniuje buvo minima su mankšta, muzika ir improvizacijų šou

Paskutinį rugsėjo šeštadienį sostinės Rotušės aikštėje buvo minima Pasaulinė širdies diena, kurios šūkis visoje planetoje – „Vienas pasaulis. Vieni namai. Viena širdis“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Renginio metu vilniečiai buvo skatinami aktyviai ir sveikai gyventi bei rūpintis savo širdies sveikata. Visi atvykę į sostinės Rotušės aikštę galėjo šeštadienio rytą pradėti tai či mankšta, dalyvauti šiaurietiško ėjimo ir dviejų valandų trukmės dviračių žygiuose, pramokti vis labiau Lietuvoje populiarėjančios zumbos judesių.

Vakarop vilniečių laukė nuotaikingas koncertas ir improvizacijų šou visai šeimai. Šventinėje programoje dalyvavo dainininkė Rūta Lukoševičiūtė, Artūro Noviko džiazo mokyklos kvartetas „Duok 5”, „IMPRO 241”, „Sen Svaja“. Renginį vedė „Radiocentro“ laidų vedėjas Vytautas Bertašius ir dainininkė Rūta Lukoševičiūtė.

Visą dieną didžiajame Rotušės aikštės paviljone buvo galima pasitikrinti kraujospūdį, kūno masės indeksą, cholesterolio kiekį kraujyje ir aptarti savo širdies ir kraujagyslių ligų veiksnius su medikais. Kūrybiniame „Artotekos“ paviljone vaikai drauge su tėveliais galėjo pasigaminti svajonių aitvarus. Kituose paviljonuose buvo galima įsigyti žolelių arbatos, medaus bei kitų sveikatingų produktų.

Vilniečius su Širdies diena sveikino Sveikatos apsaugos viceministrė Nora Ribokienė, Lietuvos širdies asociacijos prezidentė Žaneta Petrulionienė, garbės prezidentas Pranas Šerpytis, kiti garbūs asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius