Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paskelbtas galutinis Nacionalinės viktorinos vietų sąrašas – vyks beveik 40-yje miestų

Jau už penkių dienų, šeštadienį (sausio 26 d.), įvyks Nacionalinė viktorina – 15min organizuojamas žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas. Portalas 15min skelbia galutinį miestų ir miestelių, kuriuose vyks valstybės šimtmečio proga organizuojama Nacionalinė viktorina, sąrašą. Jame – iš viso 39 miestai.
Nacionalinės viktorinos apdovanojimų vakaras
Nacionalinė viktorina / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sąraše yra net 31 Lietuvos miestas ir miestelis bei 8 užsienio miestai – Londonas, Mančesteris, Dublinas, Varšuva, Stokholmas, Kopenhaga, Oslas ir Briuselis.

Galutinis viktorinos miestų sąrašas abėcėlės tvarka atrodo taip: Alytus, Anykščiai, Briuselis, Druskininkai, Dublinas, Jonava, Jurbarkas, Kaunas, Kelmė, Kėdainiai, Klaipėda, Kopenhaga, Kupiškis, Kražiai, Kretinga, Londonas, Lentvaris, Mančesteris, Marijampolė, Mažeikiai, Molėtai, Naujoji Akmenė, Oslas, Panevėžys, Pasvalys, Pravieniškės, Raseiniai, Rokiškis, Rūdiškės, Stokholmas, Šiauliai, Tauragė, Ukmergė, Utena, Varšuva, Vilnius, Visaginas, Zarasai, Žasliai.

Visuose šiuose miestuose atsirado entuziastų, panorusių suorganizuoti Nacionalinę viktoriną ir savo miesto gyventojams. Žemėlapį su Lietuvos miestais, kuriuose vyks viktorina, galite išvysti žemiau.

Donato Gvildžio montažas/2019 m. Nacionalinės viktorinos miestų sąrašas
Donato Gvildžio montažas/2019 m. Nacionalinės viktorinos miestų sąrašas

Tikslias vietas, kur kiekviename iš šių miestų vyks viktorina, rasti galima paspaudus šią nuorodą. Visose vietose, kur vyks viktorina, ji prasidės tuo pačiu metu: sausio 26 d., 13 val. Lietuvos laiku.

Viktorina yra visiškai nemokama, tačiau norint joje dalyvauti būtina užsiregistruoti. Tai galima padaryti šiame puslapyje, nurodant vardą, pavardę ir miestą, kuriame dalyvausite.

Viktorina vyks raštu – klausimai bus pateikti atspausdinti ant klausimų lapo, o dalyviai per nustatytą laiką turės įrašyti kuo daugiau atsakymų.

Iš viso dalyvių laukia 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Absoliučiai visi klausimai bus vienaip ar kitaip susiję su Lietuva ir lietuviais.

Šiuo metu dalyvauti viktorinoje jau yra užsiregistravę per 1500 dalyvių visoje Lietuvoje. Registracija vyks iki ketvirtadienio vakaro, atskiruose miestuose, užsipildžius dalyvių skaičiui jose, registracija gali būti stabdoma anksčiau.

Viktorina bus suskirstyta į du kėlinius po 120 klausimų. Vieno kėlinio trukmė – viena valanda. Pasibaigus kėliniui, atsakymų lapai bus surenkami ir taisomi. Su pertraukomis ir atsakymų taisymu renginys užtruks apie tris su puse valandos.

Viktorinai pasibaigus, po kelių dienų bus paskelbti tiek kiekvienos temos nugalėtojai, tiek atskirų miestų čempionai, tiek geriausiai visoje Lietuvoje pasirodę viktorinos dalyviai. Jie bus apdovanoti rėmėjų prizais.

Portale 15min veikia specialus Nacionalinei viktorinai skirtas polapis, kuriame pateikiama informacija apie viktorinos taisykles, vietas ir t. t. Taip pat šiame polapyje galima rasti praėjusių metų viktorinos klausimus.

Portalas 15min kviečia dalyvauti visus smalsius ir norinčius pažinti gimtąjį kraštą žmones!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius