-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarinių žingsnių kolekcionuoti Merkinėje susirinko 6000 žygeivių

„Diena, kupina juoko, daug gerų emocijų, energijos ir draugų. Nors jaučiuosi kaip nušautas arklys, bet jau laukiu naujų iššūkių su „TrenkTuru“ – po žygio Instagram‘e dalijose Lolita. Jai pritarė ir kiti žygeiviai, pasirinkę pavasario sugrįžimą pasitikti su didžiausia pėsčiųjų žygių organizacija Baltijos šalyse „TrenkTuru“, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
TrenkTuro žygis Merkinėje
TrenkTuro žygis Merkinėje / Organizatorių nuotr.

Tokių Merkinėje buvo beveik 6000. Tai rekordinis skaičius šiais metais: dar trečiadienį organizatoriai pardavė visus bilietus į 8 km trasą, o vėliau ir 15, 26, 33, ir net 54 km trasas. Pastarąją įveikti pasiryžo beveik 500 žygeivių. „Gražiais, šlapiais miško takais, kertant du „beždžionių“ tiltus, besigrožint Merkio ir Ūlos vingiais/atodangomis, su linksma kompanija, pirmieji šių metų 54 km įveikti“ – teigė ilgametė „TrenkTuro“ žygeivė Renata, kurios sąskaitoje jau 14 žygių.

Tarp „TrenkTuro“ senbuvių ir 80-erių Ona, dvejus sezonus nepraleidusi nei vieno žygio, ir ilgametės žygeivės Laimos 5-metė anūkė, kuriai Merkinės žygis jau dešimtas. Žygeivė Rasa gerai pastebėjo, kad žygyje netrūko ir šunų: „ciucikų – visokiausio kalibro, spalvų ir išmierų“.

Iš tiesų, Merkinėje šeimininkus lydėjo net 376 šunys – tai rekordinis augintinių skaičius šį sezoną. „Mūsų lyderis šuo Bondas diktavo ėjimo tempą. Reikėjo pasitempti ir paprakaituoti, kad žengtum su juo koja kojon”, – dalijosi žygeivė Aldona. Keturkojų žygeivių pastangos, kaip ir juos lydėjusių žmonių, buvo pastebėtos ir įvertintos medaliais bei Purina „Adventuros“ skanėstais.

Žmonės taip pat gausiai vaišinosi: „Belvita“ sausainiai ir „Aconitum“ papildai pasirūpino aktyviu startu, o poilsio stotelėse žygeivių laukė „Žalios girios“ vanduo, „Skanovės” arbatos, energijos suteikiantys „Activus“ baltyminiai batonėliai, „Gaidelio“ krekeriai, „7 days“ raguoliai, „Arimex“ riešutų ir sėklų mišiniai, „Planet Superfood“ sveikuoliški batonėliai, „Tupla“ šokoladiniai batonėliai.

54 km maršrutą pasirinkę žygeiviai itin džiaugėsi pasiekę „Kašėtos“ poilsio stotelę, kurioje išvaikščiotą energiją sugrąžinti padėjo „Vero cafe“ kava bei „Gardėsio“ bandelės.

Visi finišavę buvo apdovanoti ne tik medaliais, bet ir partnerių dovanomis. Trumpiausią maršrutą įveikusių laukė „Antėjos“ dovanų kuponai bei obuoliai, o grįžę iš 54 km trasos savo el. pašto dėžutėje rado dovaną nuo „Hiatus“ – 30 eurų dovanų kuponą. Visi kiti vaišinosi „Activus“ košėmis ir saldžiomis velykinėmis vaišėmis. Žygeivių saugumu trasose, kaip įprasta, rūpinosi ilgametis „TrenkTuro“ partneris „Gjensidige“.

Pastarosios draudimo bendrovė darbuotojai pasirūpino ne tik įdomiu bei saugiu renginiu, tačiau ir aktyviai į jį įsitraukė patys. „Hiatus“ kiekvieną žygį organizuojamoje komandų įskaitoje „Gjensidige“ po pertraukos ir vėl užlipo ant garbės pjedestalo. Beveik 100 kolegų nužygiavo net 1858 kilometrus. Antrąją įskaitos vietą dalijosi bendražygiai iš „Activus“ komandos, kartu nuėję 1646 kilometrus, o simbolinė bronza atiteko „Manvesta“, kartu įveikusiems 1639 km.

„Hiatus“ bei „TrenkTuras“ komandas kviečia ne mažiau aktyviai dalyvauti ir komandinėse įskaitose artimiausių žygių metu Otvocke, bei Naujojoje Akmenėje. Balandžio 20 dieną „TrenkTuras“ kviečia į pirmąjį metų žygį Lenkijoje, Otvocke, o gegužės 11 dieną – į Naująją Akmenę. Joje organizatoriai žada kosminius 19, 32 ir 56 km maršrutus, kurie ves pro garsiuosius karjerus. Daugiau informacijos apie organizuojamus žygius rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius