Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiemos pasaka į Anykščius pritraukė svečius iš tolimų kraštų

„Jaučiamės kaip žiemos pasakoje. Labai graži gamta, gera draugija, viskas super“, – 11-ame žygio kilometre pasakojo Julija ir Diana, į Anykščius atvykusios iš sostinės. Moterys, kaip dar beveik 1000 žygeivių, pasirinko ilgiausią 32 km maršrutą, o kiti „TrenkTuro“ žygių sezoną užbaigė 11 ir 20 km trasose, rašoma „TrenkTuro“ pranešime spaudai.
Žygis
Žygis / „TrenkTuro“ nuotr.

Iš viso šventiškai pasipuošusius Anykščius pirmąjį gruodžio šeštadienį pasiekė daugiau nei 4000 žygeivių. Daugiausiai jų atvyko iš didžiųjų šalies miestų: Vilniaus, Kauno, Panevėžio bei Šiaulių, tačiau gandai apie nepaprasto grožio miestą, apsuptą Šventosios vagos, pasiekė net ir svečius iš užsienio. Su lietuviais kartu žygiavo latviai, lenkai, taivaniečiai, turkai, slovėnai, suomiai, prancūzai ir net mergina iš tolimosios Mongolijos.

„Lietuvoje esu pirmą kartą. Labai apsidžiaugiau sužinojusi apie žygį ir norėjau prisijungti. Mėgstu žygiuoti Mongolijoje kalnuose, tačiau buvo labai įdomu eiti ir Lietuvos miškuose. Kai leidausi į Lietuvą lėktuvu, buvau šokiruota, kiek čia daug miškų, tad šiandien buvo nuostabu juos pamatyti iš arti,“ – pasakojo Dulguunzul.

Lietuvos gamtos grožiu sužavėti liko ne tik svečiai iš svetur, tačiau ir lietuviai. „TrenkTuro“ Instagram tinkle visą savaitgalį puikavosi gražiausi žygeivių kadrai snieguotuose Anykščių miškuose. Be žymiojo Anykščių šilelio ir Lajų tako virš jo, žygeiviai taip pat grožėjosi aukščiausios Lietuvoje bažnyčios bokštais, gražiausia vadinamos Šventosios upės vingiais, garsiuoju Puntuku ir mažiau žinomu jo „broliu“, Guinnesso rekordų knygoje besipuikuojančia „Eglės žalčių karalienės” skulptūra, dvaraviete ir kitais miesto turtais.

Lankytinų objektų ir staigmenų gausa šį kartą – visai kaip per gimtadienį. Ne veltui žygyje dalyvavo 13 jubiliatų. Juos ir kitus žygeivius nustebino „Hiatus“ siurprizas – 7 poilsio stotelėse palikti dovanų kuponai bei šiltukai rankoms. Ne mažiau šildė ir „Eglės sanatorijos“ mankštos, „Skanovės“ arbatos, „Vero Cafe“ kava, prie kurios laukė staigmena – „Gardėsio bandelė“.

Energija žygio metu rūpinosi „Activus“ bei „Tupla“ batonėliai, „Gaidelio“ krekeriai, ir pusrytainiai, „Arimex“ riešutų rinkiniai. Žygeivių saugumą snieguotose trasoje užtikrino generalinis rėmėjas „Gjensidige“. Vandens atsargomis rūpinosi „Žalia giria“, o finišavusių laukė dovanos: žygeiviams įteikti ne tik medaliai, bet ir „Activus“ košės bei „Purina“ užkandžiai augintiniams. Jų šiame žygyje buvo net 249.

Žiemos pasaka į Anykščius pritraukė svečius iš tolimų kraštų
Žiemos pasaka į Anykščius pritraukė svečius iš tolimų kraštų

Nors gyvūnams kilometrai nebuvo svarbus, dalis jų šeimininkų dalyvavo „Hiatus“ komandinėje įskaitoje. Joje šį kartą kaip niekada daug komandų originaliais pavadinimais. Žygiavo „Anykščių šilelio elfai“, „Kalnų ožiai“, „Pora Kaip Tvora“, „Salotos lapas ir šoninė“ ir net „Vafliai“, tačiau nei vienai iš šių komandų nepavyko aplenkti patyrusių žygeivių komandų. Pirmoji vieta šį kartą pelnytai atiteko „Activus“, įveikusiems 925 kilometrus, antroji – „Devbridge | a Cognizant Company”, nuėjusiems 805 kilometrus, o simbolinė bronza teko „Gjensidige“. Komandos nariai kartu įveikė 632 kilometrus.

Kitas trenktas žygio nuotykis laukia po švenčių, sausio 20 dieną Palangoje. O šventiniu metu „TrenkTuro“ komanda kviečia atrasti Solo žygius. Jų „TrenkTuro“ programėlėje jau daugiau nei 400: 243 Lietuvoje, 85 Latvijoje bei 78 Lenkijoje. Tad žygiuodamas pažinsi ne tik savo, bet ir kaimynų kiemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius