Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvoje skambės Igorio Stravinskio „Svadebka“

Gegužės 4 d. 18.30 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pirmą kartą Lietuvoje bus atlikta Igorio Stravinskio „Svadebka“ – choreografinės scenos su dainavimu ir muzika. Šis bendras valstybinio choro „Vilnius“ ir Rusijos šiuolaikinio šokio trupės „Provincialnyje tancy“ projektas – vienas ryškiausių šių metų festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ akcentų, sujungęs dideles muzikų ir šokėjų pajėgas iš Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos.
Choras „Vilnius“
Choras „Vilnius“ / Organizatorių nuotr.

Legendiniu tapęs choreografės Tatjanos Baganovos spektaklis suteiks festivalio žiūrovams retą progą ne tik pamatyti su didžiuliu furoru Rusijoje sutiktą ir prestižinį „Auksinės kaukės“ apdovanojimą pelniusį veikalą, bet ir įvertinti itin aukšto meistriškumo reikalaujančio I. Stravinskio kūrino gyvą atlikimą. Dėl ypatingos sudėties itin retai atliekamas choreografines scenas su dainavimu ir muzika pristatys solistai Julija Stupnianek (sopranas), Inesa Linaburgytė (mecosopranas), Algirdas Janutas (tenoras), Ignas Misiūra (bosas), pianistai Dainius Jozėnas, Olga Eleonora Taškinaitė, Daumantas Slipkus, Irina Avdejeva (Baltarusija), perkusininkų ansambliai „Grig Percussion“ (Baltarusija) ir „Giunter Percussion“ bei valstybinis choras „Vilnius“, diriguojami choro meno vadovo Povilo Gylio.

Lygiai prieš šimtą metų pradėta kurti I.Stravinskio „Svadebka“, vėliau dedikuota rusų baleto impresarijui Sergejui Diagilevui, itin originali savo idėja, žanriniu sprendimu, atlikėjų sudėtimi bei specifiniu skambesiu. Šiuo kūriniu kompozitorius siekė savaip interpretuoti archajiškiausius kaimo vestuvių ritualus, o tautosakoje atrasti naujas kūrybos galimybes ir jas perteikti šiuolaikinėmis muzikinės kalbos priemonėmis.

Spektaklio pagrindas – senovinis šiaurės slavų tautų paprotys, kai jaunikis turi savo rankomis nukirpti jaunosios kasą, simbolizuojančią moterišką jėgą. Žiūrovų akyse įvyksta pažintis, piršlybos, pasirengimas šventam ritualui ir kulminacija – kasos kirpimas, tampantis ir savotiškomis sutuoktuvėmis.

Antrojoje vakaro dalyje trupė „Provincialnyje tancy“ pristatys kitą choreografės T.Baganovos spektaklį – „Miegančiąją gražuolę“, sukurtą pagal kompozitorių J.Wolfe (JAV), M.Gordon (JAV), M.Feldman (JAV), Ph.Kline (JAV) ir O.Viktorovos (Rusija) muziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius