-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų instituto meno albumų kolekcija „Art“ įsikurs Kaune

Frankofonijos dienų proga Prancūzų instituto Lietuvoje mediatekos kilnojama meno albumų kolekcija „Art“, kurią sudaro 67 leidiniai apie šiuolaikinę kūrybą bei kultūrinį paveldą, kovo 13 d. įsikurs Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, kur veiks iki liepos 31 d.
Meno albumų kolekcija „Art“
Meno albumų kolekcija „Art“ / Prancūzų instituto nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Sakoma, kad gamtoje susitinka visi skoniai. Mene – taip pat. Tie, kas domisi architektūra, ras gerą dešimtį leidinių, tarp kurių puikuojasi gausiai iliustruota šiuolaikinės Prancūzijos architektūros panorama (Dominique Rouillard, „Šiuolaikinė architektūra ir istoriniai paminklai: Prancūzijos pastatų gidas nuo 1980 m.“). Marco Casamonti sudarytas albumas apie Jeano Nouvelio kūrybą supažindins arba leis iš naujo atrasti vieną novatoriškiausių tarptautinio lygio architektų.

Ypatingas dėmesys skiriamas ir šuolaikiniam menui: Marcel Duchamp, Christian Boltanski, Philippe Starck ir kt. Nuo 1980 m. tarptautinį pripažinimą pelnęs Philippe Starck yra žinomas ir kaip interjerų, ir kaip pramoninio dizaino kūrėjas. „Grožį – kultūros sąvoką, mes turime pakeisti gėriu – humanistine sąvoka“, mąsto jis. Albume „Starck“ trys autoriai – Ed Mae Cooper, Pierre Doze ir Elisabeth Laville – pasakoja apie kūrybinį dizainerio kelią.

Dekoratyvinių menų leidiniai skirti puošyba besirūpinančius interjero ir dekoravimo meistrus. Catherine Lepdor albumas „Eugene Grasset, 1845–1917. Menas ir ornamentika“ skiriamas šiam iškiliam XIX a. pabaigos grafinio ir dekoratyvinio meno novatoriui.

Prancūzų instituto nuotr./Meno albumų kolekcija Art
Prancūzų instituto nuotr./Meno albumų kolekcija „Art“

Meno istorijos baruose – leidiniai apie meno laikotarpius (Viduramžiai, Renesansas), tam tikrą temą (paryžietes) arba meno kryptį (Art Nouveau).

Mada – tekstilė – prabanga: tarp kostiumui, siuvinėjimui, žinomiems kostiumo dizaineriams skirtų leidinių – Thierry-Maxime’o albumas „Jean Paul Gaultier mados planeta, nuo gatvės iki žvaigždžių“, kuriame 500 fotografijų pasakoja apie 35 dizainerio kūrybos metus.

Visai nenustebsite tarp tapybai skirtų leidinių aptikę impresionistus, Picasso arba Van Goghą. Sklaidydami Rodolphe‘o Repetti sudarytą leidinį „Odilon Redon: svajonių princas“ maloniai pasinersite į onirinį, mistinį ir mažai žinomą Odilono Redono pasaulį.

„Nakties Paryžiuje“ Brassaï visiems laikams užfiksavo paslaptingą Prancūzijos sostinės gyvenimą naktį. Susipažinkite su šiuo fotografu siurrealistu ir su daugeliu kitų fotografijos meno kūrėjų.

Kalbant apie skulptūrą, negalima nepaminėti Auguste‘o Rodino. Knygoje „Auguste Rodin“ meno istorikė Jane Mayo Roos analizuoja skulptoriaus kūrinius ne tik socialiniame, istoriniame, bet ir nuo jo kūrybos neatsiejamame biografiniame kontekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius