-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumšiškės taps pirtininkų Meka

Šeštadienį Rumšiškėse įsikūrusiame Lietuvos liaudies buities muziejuje rinksis pirties mėgėjai. Antrą kartą rengiama šventė „Pirties diena“ žada būti dar didesnė ir atvykusiems pasiūlys įvairių pramogų.
Renginio akimirkos
Praėjusių metų renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau pagrindinis renginio organizatorių tikslas nesikeičia: didžiausias jų noras – kad lietuviai suprastų, jog pirtis – ne tik pramogų vieta. „Lietuviai yra neabejingi tradicinei pirčiai. Tai rodo ir gausus jų dalyvavimas šventėje, ir pirtininkų bendruomenės stiprėjimas. Anksčiau žmonės į pirtį susirinkdavo ne vien tik nusiprausti. Bet ir neformalioje aplinkoje aptarti bendruomenės reikalų. Per pirtis į bendruomenę būdavo įvedami berniukai ir merginos. Pirtis yra ritualas“, – sakė vienas iš šventės rengėjų, Lietuviškos pirties bičiulių draugijos pirmininkas Egidijus Žukauskas.

Gausybė pirčių

Šių metų šventė įsikurs dviejose erdvėse. Klojimo teatro zonoje, kurioje, be kitų pramogų ir malonumų kūnui, bus siūloma ypatinga procedūra – gintaro kaukės. Čia vyks ir nemokama pirties konferencija, kurioje bus galima išgirsti įvairių pirtininkystės patarimų.

Pirties kiemas šiemet bus ypač talpus. Planuojama, kad jame pirties malonumais galės pasilepinti apie 1000 žmonių.

„Pirties kieme veiks dvaro pirtis, kurioje vyks seansai kas 30 minučių. Taip pat bus galima išbandyti 100 vietų laikinąją dūminę pirtį. Apsilankyti bus galima ir mobiliosiose pirtyse bei karšto vandens kubiluose. Kieme bus galima išbandyti įvairius masažus, tarp kurių bus ir „sausasis vanojimas“, – pasakojo E.Žukauskas.

Bus ko pasimokyti

Savo šalių pirties tradicijas pristatys pirtininkai iš Ukrainos, Rusijos, Latvijos. Užsienio naujienų netrūks ir vėl šurmuliuosiančiame „Žaliajame kermošiuje“, kuriame amatininkai senoviniu būdu virs muilą, vels pirties kepures, čia bus galima pamėginti išsidrožti pirties samtį ar nusikalti proginę šventės monetą.

Atvyksiantiems į šventę organizatoriai patarė nepamiršti savo rankšluosčių, pirties kepurės ir šlepečių. Be to, užtikrino, kad į pirties malonumus pasinėrę lankytojai galės nesibaiminti dėl savo drabužių ir kitų daiktų – jie bus saugomi rūbinėje ir daiktų saugykloje.

„Šiemet nebereikės vienam iš šeimos narių budėti prie daiktų, kol kiti lepinasi. Į pirtį galės eiti visa šeima“, – naudingą paslaugą pristatė šventės rengėjas.

Visą šventės programą rasite interneto puslapyje www.pirtiesdiena.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius