Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Su meilės prieskoniu

Netikiu meile per Valentino dieną. Jausmai nepriklauso nuo metų laiko, oro ar datos. Tačiau neabejoju, kad smagu sulaukti lengvai teminio priešvalentininio savaitgalio. Beveik visi renginiai pagardinti švelniu romantikos prieskoniu. Kodėl gi nepasimėgavus?
Savaitgalį Vilniuje netrūks renginių su romantikos gaidele.
Savaitgalį Vilniuje netrūks renginių su romantikos gaidele. / Marionetteshop.com nuotr.

Pradėkime nuo tiesiog šilto poezijos ir muzikos vakaro. Rašytojų klube, K.Sirvydo g. 6, penktadienį vyks svajingas renginys „...gal dar plauksi laike – juk lyg Mėnuo keities“, skirtas Juditai Vaičiūnaitei atminti. Išgirskite skaitomas autorės eiles, pasigėrėkite violončelės giesme.

Kada – penktadienį, 17 val. Kiek – nemokamai.

Kaip elgtumėtės, jei jums pasakytų: „Negaliu nemylėti...“? Būtent tai šįvakar Rusų dramos teatre prisipažins garsusis baritonas Vytautas Juozapaitis. Išskirtinumo jausmingai pavadintam koncertui suteiks ir tai, jog koncerte, grojant Valstybiniam pučiamųjų instrumentų orkestrui „Trimitas“ pasirodys ir solisto žmona, dainininkė Eglė Juozapaitienė bei jos vadovaujamas vokalinis ansamblis „Eglė“. Jautriame renginyje skambės populiariausios ir gražiausios dainos bei duetai apie meilę, muzika iš miuziklų, dainos iš garsiausių pasaulio dainininkų repertuaro. Kad nepamirštumėte, jog svarbiausia – meilė bei darna.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Juozapaitis
Vytautas Juozapaitis

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 33–53 Lt.

Pamenate Romeo ir Džiuljetą? Šį penktadienį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras Vilniaus kongresų rūmuose rengia simfoninės muzikos koncertą būtent apie juos. Pirmą kartą į Lietuvą atvyks šiame koncerte pasirodysiantis iškilus violončelininkas Sergejus Antonovas. Renginys sužavės romantiška programa, kurios centre – naujai suskambėsianti Piotro Čaikovskio fantazija-uvertiūra „Romeo ir Džiuljeta“.

Kada - penktadienį, 19 val. Kiek – 20 – 70 Lt.

Ieškantiems romantiškų potyrių kaip visuomet įtiks Leono Somovo ir Jazzu paruošta programa. Šįvakar klube „Tamsta“ jie darsyk primins, kaip tiksliai, sodriai ir šiltai skamba jų kūryba.

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 30 Lt.

Organizatorių nuotr./Brolių didžėjų duetas „Deep Inc“
Didžėjų duetas „Deep Inc“

Pučia šaltas vėjas? Šokių aikštelėje ne! Klubas „Woo“ smagiai trypti kviečia šią ir rytojaus naktis. Savaitgalio linksmybes pradės house muzikos vakarėlis „Jus‘ Dance“, kuriame kokybiška muzika rūpinsis gerai pažįstami „Deep Inc“ – broliai Tadas ir Domas. Girdėjau, merginos jiems net specialų šokį paruošė...

House ritmus šeštadienį pakeis įsimylėjėlių šurmulys. „The Sneekers“ vyrukai atėjusius ragins rašyti išankstinius raštelius savo simpatijoms, o jų muziką moteriška gaida praskies merginos didžėjės – rafinuotoji Deficitas ir triukšmadarė Sima iš „SiSi“.

Kada – penktadienį ir šeštadienį, nuo 22 val. Kiek – 10 Lt.

Esate girdėję apie „Liverpool party“? Jei ne, nueikite bent sykį. Manau, čia širdelių tikrai nebus, tačiau šokti privers geriausių alternative/indie/rock/britpop dainų rinkinys. Ar žinote, kad savąją iki vakarėlio galite pasiūlyti į music@liverpool.lt? Bus ir gyvos muzikos, tik atraskite kelią į klubą „Havana Social Club“.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 10 Lt.

Kažkurią dieną eidami pro Mokytojų namus, užsukite į čia esančią Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galeriją, kurioje Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos 20-mečio proga šiuo metu eksponuojamos parodos „Medis. Metamorfozės“ ir „Meno istorija vaikų akimis“. Vaikai pasistengė.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Grupė „Bix“ scenoje
„Bix“

Jei norite visai nesantūraus gimtadienio, šeštadienį keliaukite į „Alaus Namus“. Šie ne tik švęs 2-ąjį gimtadienį, bet ir nesustodami šėls su lietuviškojo roko legenda – grupe „BIX“. Bus tortas ir diskoteka iki paryčių!

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 5 Lt.

Viskas apie jausmus

Meilė kaip kine. Dramatiškas prisipažinimas, nubėgusi ašara, glėbiai rožių, širdį virpinantys laiškai... Kiek kartų mums kvapą gniaužė ekrane matytas jausmas. Kino teatras „Pasaka“ šeštadienį, vasario 12-osios naktį, kviečia savo akimis pamatyti meilės indėlį į kino istoriją. „Filmai apie meilę – ne visada romantiški ar saldūs. Rengdami šią kino naktį norime parodyti keturias skirtingus požiūrius į jausmus ir suteikti žiūrovams galimybę patiems pasirinkti, kurį meilė šiandien yra labiausiai jų“, – pasakojo kino teatro programos sudarytoja Andrė Jarutytė.

Kino teatro „Pasaka“ nuotr./„Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“
„Coco Chanel ir I.Stravinskis“

Kino nakties repertuare – keturi prancūziški filmai: Philippe Lioret filmas „Panelė“, Xavier Dolan „Įsivaizduojamos meilės“, Pascal Chaumeil komedija „Širdžių ėdikas“ ir Jan Kounen drama „Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“. Meilios kino nakties!

Kada – šeštadienį, nuo 21 val. iki 5 val. ryto. Kiek – visai nakčiai 25 Lt.

Ir... Tegyvuoja meilė. Bent jau taip sako šį sekmadienį Taikomosios dailės muziejuje, Arsenalo g. 3A, pasirodysiantis ansamblis „Vilniaus arsenalas“. Drauge su charizmatiškaisiais dainininkais Joana Gedmintaite ir Steinu Skjervoldu muzikantai padovanos virtuozišką, šelmišką ir nuotaikingą programą.

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – 33 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Mantas

Kai kurios moterys vos pamačiusios dainininką Mantą Jankavičių ima dūsauti. Tad vyrai tikrai itiks brangiosioms jas nusivedę į atlikėjo akustinį koncertą šį sekmadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje. Mantas žada ypatingą intymumą, o kur dar galimybė išgirsti niekuomet neišleistas jo dainas. Kiekviena jų – atskira ir brangi istorija. Pasirodymo metu kitaip nuskambės ir garsūs Manto kūriniai. Beje, jis pats skambins akustine gitara.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 38–53 Lt.

Uždekite meilę. Tiesa, geriau perkeltine prasme – sekmadienį Verkių parke vyks Žibintų šventė. Valentino dienos išvakarėse prie arbatos ir kalbų pasakojimais atgims prieš 400 metų Verkių dvaro parke įsižiebusi Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilė. Visi norintys kviečiami atvykti 15 val. prie dvaro vartų. Ekskursija, priemonės ir arbata šeimai – 30 Lt. Registruokitės: visiemskartu@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius