Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenoje – neįprasta pora: amerikiečiai „Soul Street Dance” ir Kauno šokio teatras „Aura”

Kovo 22–25 d. didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose – lankysis amerikiečių gatvės šokio žvaigždės „Soul Street Dance“. Žiūrovų laukia ne tik trupės šou „The Art of Hip - Hop”, bet ir bendras pasirodymas su Lietuvos šiuolaikinio šokio atstovais – Kauno šokio teatru „Aura”. Projektą inicijavo Amerikos ambasada Lietuvoje ir JAV Vyriausybės „Arts Envoy“ programa.

Projekto tikslas – pristatyti Lietuvai JAV kultūros įvairovę, supažindinti Lietuvos publiką su Amerikos menininkų ir atlikėjų kūryba bei skatinti kultūrinius mainus.

Šoka grasiausiose pasaulio scenose

Hiustone (JAV) 1996 m. susibūrę „Soul Street Dance“ – dinamiška profesionalaus gatvės šokio trupė, garsėjanti nepriekaištinga judesio technika, originaliais meniniais sprendimais, natūralia scenine laikysena bei šmaikštumo nestokojančiu šokiu.

Javier‘as yra šokęs prestižinėse teatro scenose ir festivaliuose su ryškiausiais Hip-Hop atlikėjais ir vadovauja šokėjams, pasirodantiems su NBA komanda „The Houston Rockets“.

Trupės repertuare susipina Hip–Hop kultūra, poppin’, b-boyin’, breakdance, lockin’, beatbox bei kitos gatvės šokio stilistikos. „Soul Street Dance“ koncertų metu skamba pati įvairiausia muzika: nuo A.Vivaldžio iki rokenrolo. Gyvas atlikėjų bendravimas bei įtaigios šokio istorijos patraukia ir jauną, ir brandų žiūrovą. Trupė yra šokusi garsiausiose JAV ir Europos scenose.

Trupės branduolį sudaro šokėjai Javier'as Garcia, Rock'as Williams'as, Cedric'as D. Hicks'as ir Roy'us Ramirez'as. Javier'as yra gerai žinomas b-boyin’ triukais bei breakdance judesiais power moves ir blowups. Be to, jis apdovanotas šmaikštaus komiko talentu, atsiveriančiu scenoje ir už jos ribų.

Javier‘as yra šokęs prestižinėse teatro scenose ir festivaliuose visame pasaulyje kartu su ryškiausiais Hip-Hop atlikėjais ir vadovauja šokėjams, pasirodantiems su NBA komanda „The Houston Rockets“.

Rock'as – energija trykštantis artistas, scenoje esantis jau 24-rius metus. Rock' ui atliekant poppin’, lockin’ ir house judesius atrodo, kad scenoje vyksta fizikos dėsniams nepavaldūs dalykai.

Jauniausias trupės narys Cedric'as pasirodo su Hiustono (JAV) miesto krepšinio komandų šokėjų trupėmis bei yra „Southern University“ šokio trupės narys.

Ced dažnai kviečiamas šokti kartu su žymiu Hiustono artistu Paris'u House'u.

Ketvirtasis trupės narys Roy'us – itin talentingas b-boy šokėjas, meistriškai įvaldęs šias technikas: power moves, blowups, footwork, uprock ir toprock. Jis yra laimėjęs ne vieną „Red Bull“ gatvės šokių kovą Hiustone ir Teksaso valstijoje. Roy'us taip pat yra trupės „United B-Boys“ narys ir šoka kartu su garsiąja NBA komanda.

Daug dėmesio skiria jaunimui

Trupės narių biografijos nestokoja ganėtinai skaudžių patirčių. Dauguma jų yra augę socialiai rizikingoje aplinkoje. Tačiau būtent šokio pagalba jie atrado kitokį gyvenimą ir susigrąžino savigarbą. Taigi trupės veikloje labai ryškus socialinis atspalvis, atlikėjai daug dėmesio skiria jaunimui.

Trupės narių biografijos nestokoja ganėtinai skaudžių patirčių. Dauguma jų yra augę socialiai rizikingoje aplinkoje. Tačiau būtent šokio pagalba jie atrado kitokį gyvenimą.

„Soul Street Dance“ jauniems šokio gerbėjams dažnai rengia meistriškumo pamokas, kurios yra pelniusios trupei “Roko žvaigždžių“ titulą edukacinio teatro pasaulyje. Lengvai ir žaismingai bendraudami su jaunimu, jie supažindina jaunuosius gatvės šokėjus su atsakingu ir kūrybišku požiūriu į save bei juos supančią aplinką.

Ir viešnagės Lietuvoje metu, trupės nariai ves meistriškumo pamokas Kauno, Vilniaus, Šiaulių ir Klaipėdos jaunimui.

Gatvės ir šiuolaikinio šokio „džemas“

Šie keturi vyrukai – atviri sceninei įvairovei ir yra surengę ne vieną bendrą pasirodymą su gatvės šokio naujokais bei skirtingų šokio žanrų profesionalais. Vieną tokių eksperimentų „Soul Street Dance“ kartu su Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjais surengs Kaune – kovo 22 dienos vakare publikai bus pristatyta bendra šokio jam session.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Birutė Letukaitė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Birutė Letukaitė

„Prieš keletą metų jau esame turėję fantastišką programą, kurią inicijavo Amerikos ambasada Lietuvoje. Projekte kūrybines pajėgas sujungė Kauno šokio teatras „Aura“, amerikietis beatboxing'o meistras Shodekeh'as, taip pat Skaidra Jančaitė ir a.a. Tomas Dobrovolskis. Tai buvo ypatingo grožio ir švarumo pasirodymas, derinant visiškai skirtingus meno žanrus.

Kadangi „Auros“ vadovė Birutė Letukaitė visuomet atvira pasiūlymams, mąsto inovatyviai ir laužo stereotipus, sulaukėme kvietimo bendradarbiauti ir šį kartą“, – sakė Kauno šokio teatro „Aura“ atstovė spaudai Edita Kiznienė.

„Soul Street Dance” pasirodymai:

Kaune – kovo 22 d. 19 val., VDU Didžioji salė, Daukanto g. 28

Vilniuje – kovo 23 d. 19 val., LOFTAS, Švitrigailos g. 29

Šiauliuose – kovo 24 d. 18 val., koncertų salė „Saulė“, Tilžės g. 140

Klaipėda – kovo 25 d. 19 val., Kultūros fabrikas, Daugiafunkcė salė B, Bangų g. 5A

Įėjimas į renginius nemokamas

VIDEO: Amerikiečių „Soul street dance“ trupė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius