-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Senamiesčio žioge“ šiemet – bardai, parodos ir dirbtuvės

Penktą sezoną pradedantis dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“ žada jubiliejinių metų vertą programą. Birželio 4 dieną į pirmąjį koncertą melomanus pakviesiantys jo rengėjai siūlys išgirsti garsius Lietuvos bardus, svečius iš užsienio, taip pat paganyti akis po gryname ore rengiamas parodas ar dirbtuves.
Kostas Smoriginas
Kostas Smoriginas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje vyksiančiame festivalio atidarymo koncerte žiūrovai išvys garsiojo „Aktorių trio“ narį, kelių kartų mylimą bardą Kostą Smoriginą.

Laukiami koncertai

Jo gerbėjai ypač džiaugiasi ne taip dažnai pasitaikančia proga pasiklausyti K.Smorigino dainų. Juk šis universalus menininkas ne tik kuria dainas, bet ir režisuoja spektaklius bei jau tris dešimtmečius yra vienas populiariausių Lietuvos teatro ir kino aktorių.

Dar vienas menininkas, taip pat laiko turintis mažiau nei darbų, yra Andrius Kulikauskas. Būtent laiko stoka jis aiškina įvaizdžio dalimi tapusią šukuoseną. Buvęs maestro Vytauto Kernagio bendražygis garsiajame „Dainos teatre“ dabar kuria muziką filmams ir spektakliams, akompanuoja ir aranžuoja dainas, koncertuoja.

Jauni, bet talentingi

Jaunosios kartos bardams koncerte atstovaus grupė „Saulės broliai“, susikūrusi tik pernai. Saulius Petreikis, klausytojams taip pat pažįstamas Dėdės Semo pravarde, dabar muzikuoja su savo broliu Donatu Petreikiu, grojančiu gitara bei saksofonu, bei keliais bičiuliais.

Gaivaus pajūrio vėjo koncerte įpūs Jonas Baltokas – smagiausių vaikiškų dainelių autorius. Dainelių gimimui didelės įtakos turėjo dvi atlikėjo dukrelės, kartais ir pačios užlipančios ant scenos pritarti apie Slieką Zigmutį ar smalsią Bobutę iš Paryžiaus dainuojančiam tėčiui.

Koncerto svečiai – Rokų dainuojamosios poezijos grupė, kurią sudaro jauni, tačiau labai talentingi ir originalūs atlikėjai.

Bus ir parodų

„Senamiesčio Žiogo“ rengėjai tęsia tradiciją ir į gryname ore rengiamus koncertus atėjusiems žiūrovams pristato meno parodas. Pirmajame koncerte bus galima išvysti jaunųjų skulptorių bei fotografų darbus.

Organizatoriai pristato ir naujieną: visi meniškos sielos žiūrovai kviečiami fiksuoti šių metų festivalio akimirkas, o pačios mieliausios, netikėčiausios, poetiškiausios ar vasariškiausios „Senamiesčio Žiogo“ renginių fotografijos bus pristatytos per baigiamąjį koncertą surengtoje parodoje.

Kas: Festivalio „Senamiesčio Žiogas“ atidarymo koncertas

Kur: Ryšių istorijos muziejaus kiemelis (Rotušės a. 19)

Kada: Birželio 4 d., šeštadienis, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius