Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokio premjeroje pagal „The Beatles“ muziką – apnuoginti kūnai ir laisvės dvasia

Vasaros karštis, hipiška atmosfera, optimizmo dozė ir aistringi šokiai pagal grupės „The Beatles“ muziką – tokio reginio žiūrovai sulauks šį rudenį. „Baltijos baleto grupė“ spalio 10 d. pristatys pozityvią šiuolaikinio šokio premjerą „Saulės smūgis“, kuri žada publiką išgydyti nuo visų rudeninių depresijų.
„Baltijos baleto grupės“ būsimos premjeros „Saulės smūgis“ pristatymas
„Baltijos baleto grupės“ būsimos premjeros „Saulės smūgis“ pristatymas / Luko Balandžio nuotr.

„Grupės „The Beatles“ muzika sugeba mane pažadinti net iš depresijos, praskaidrinti nuotaiką, užklupus dideliems sunkumams, todėl sugalvojau pagal ją sukurti šokio spektaklį. Be to, šiais metais sukanka 50 metų, kai „The Beatles“ sugrojo savo pirmąjį koncertą Liverpulyje – todėl spektaklis „Saulės smūgis“ bus dedikuotas šiai sukakčiai“, – idėjos atsiradimą aiškino režisierė ir „Baltijos baleto grupės“ įkūrėja Marija Simona Šimulynaitė.

Luko Balandžio nuotr./Režisierė Marija Simona `imulynaitė
Luko Balandžio nuotr./Režisierė Marija Simona Šimulynaitė

Menininkę spektaklio siužetui įkvėpė 1968 metais sukurtas animacinis filmas „Yellow Submarine“, kuriame garsiuosius muzikantus, plaukiančius iš Liverpulio į Peperlandą, užpuola mėlynieji gyviai ir išsigelbėti jiems gali padėti – tik jų pačių sukurti muzikiniai kūriniai. Šią istoriją M.S.Šimulynaitė papildė Ivano Bunino apsakymo „Saulės smūgis“ elementais, kai saulės smūgį gavęs karininkas įkrenta į vandenį, o jį išgelbsti laivo įgula.

„Spektaklis „Saulės smūgis“ nespręs egzistencinių klausimų, nepranašaus pasaulio pabaigų ir juodų ateičių – viskas bus čia ir dabar, nuotaikinga, siurrealistiška, fantasmagoriška, kvepės braškėmis, bus farširuota vanile ir taps rudenį bei žiemą šilumos ir optimizmo gūsiu žiūrovams“, – pranašavo spektaklio kūrėja.

Į paskelbtą aktorių atranką susirinko per 50 baleto šokėjų, susigundžiusių galimybe kurti laisvėje pagal mylimą muziką. Dviejuose spektaklio sąstatuose šoks Vaida Šniurevičiūtė, Kipras Chlebinskas, Ignas Armalis, Grytė Dirmaitė, Vladimirs Latišonoks ir kiti.

Luko Balandžio nuotr./Baltijos baleto grupės būsimos premjeros Saulės smūgis pristatymas
Luko Balandžio nuotr./„Baltijos baleto grupės“ būsimos premjeros „Saulės smūgis“ pristatymas

„Pamačiau šios režisierės sukurtą spektaklį „Depeche Mode: kitas pasaulis“ ir man jis taip patiko, kad ėjau dar 3 kartus. Todėl pamačiusi skelbimą į atranką, būtinai nuėjau, – pasakojo „būsimąja Špokaite“ pavadinta G.Dirmaitė. – Man patinka „The Beatles“ muzika, skleidžianti gerą nuotaiką, todėl šokti pagal ją – yra tikra atgaiva po kasdienio trenažo prie senelės pagal klasikinę muziką.“

Jai pritarė ir šokėjas I.Armalis, pasidžiaugęs, kad šiame spektaklyje svarbu ne tik šokis, bet ir aktoriniai sugebėjimai. O „Baltijos baleto grupės“ narys V.Latišonoks pabrėžė, kad jam smagu kurti laisvės atmosferoje, kai visi kūrėjai gali drąsiai fantazuoti ir improvizuoti.

Luko Balandžio nuotr./Baltijos baleto grupės būsimos premjeros Saulės smūgis pristatymas
Luko Balandžio nuotr./„Baltijos baleto grupės“ būsimos premjeros „Saulės smūgis“ pristatymas

Spektaklio „Saulės smūgis“ scenografiją ir kostiumus kuria Agnė Jagelavičiūtė, tikinusi, kad tokio pobūdžio spektaklyje kostiumai turi ypatingą svarbą.

„Man kaip menininkei smagu dirbti su šiuo spektakliu dėl jo pozityvumo. Teatro kostiumai dažnai būna labai teatrališki, o mes pabandysime padaryti juos madingais, „fashion“. Stengsimės personažus susieti su stiliumi – tik nežinau, kaip mums pavyks, – šypsojosi žinoma moteris, negalinti atsistebėti smagiu kūrybiniu procesu. – Tikiuosi, kad išeis ryškus, nuotaikingas spektaklis, kuriame bus daug ryškių spalvų ir daug nuogo kūno.“

Būsimoji premjera bus jau ketvirtasis „Baltijos baleto grupės“, siekiančios Lietuvoje pristatyti kitokį baletą ir šokį, spektaklis.

Luko Balandžio nuotr./Kostiumų dailininkė Agnė Jagelavičiūtė
Luko Balandžio nuotr./Kostiumų dailininkė Agnė Jagelavičiūtė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius