-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokio vėjai atpūs pagonybę ir gyvą garsą

Šiuolaikinio šokio studija „Kinesfera“ kovo 25 d. 19 val. šeimininkaus „Menų spaustuvėje“, kur žiūrovus kvies prisiminti pagonybę ir įsivaizduoti, kokiu medžiu būtų žmogus.
Spektaklis „Takumas“
Spektaklis „Takumas“ / „Kinesferos“ nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Vakaro metu „Kinesfera“ pristatys du naujus savo darbus – vyksmą „Takumas“, atliekamą šokio laboratorijos „Baltas vėjas“, ir spektaklį „Paunksmė“, kuriame šoks grupė „Vėjo musės“.
„Takumas“ - tai tarsi pasaka, sukurta remiantis pagoniškais lietuvių papročiais. Šokėjai scenoje judės pagal Anos Babuškinos ir grupės „Liberte“ gyvai atliekamas lietuvių liaudies dainų interpretacijas.

 „Dalį muzikos grupė improvizuos – taigi nemažai improvizuoti teks ir šokėjams“, - apie atlikėjų laukiančius išbandymus pasakoja „Balto vėjo“ vadovė, modernaus šokio šokėja ir choreografė Jekaterina Deineko. Improvizacija yra ir viena iš priežasčių, kodėl kūrėja nesiryžta „Takumo“ vadinti spektakliu. Pasak jos, nuolat vykstanti kūryba tarp muzikantų ir šokėjų, kaskart skirtinga improvizacija ir nenuspėjamas galutinis rezultatas – visa tai geriau apibūdina žodis „vyksmas“: tai, kas vyksta čia ir dabar, kinta. Kodėl „Takumas“? Nes pasakoje – daug minčių, kurios teka.

Apie vieną iš pagonių garbintų gamtos kūrinių – medžius – pasakos po vyksmo atliekamas šokio spektaklis „Paunksmė“. Jo choreografė – šiuolaikinio šokio šokėja Giedrė Ubartaitė, modernaus šokio festivalio „Bičių sąskrydis“ organizatorė. „Paunksmė“ atskleis žmogaus – medžio metaforą, paremtą vienu iš šiuolaikinio šokio šakų – partneringu.

Trejus metus gyvuojančioms „Vėjo musėms“ jų spektaklis „Paunksmė“ – debiutinis, o „Takumas“ – jau devintasis J. Deineko ir šešerius metus švenčiančio „Balto vėjo“ didesnės apimties kūrinys.

Studija „Kinesfera“, kuriai priklauso abi šokio grupės, susikūrė 2009-ųjų rugsėjį. Pagrindinė studijos idėja – eksperimentuoti, nebijoti klysti ir atskleisti save ne tik per šokį, bet ir kitas sritis: kostiumų bei scenografijos, muzikos kūrimą, organizacinius darbus. „Kinesfera“ įsikūrusi po „Agnus OK“ – multikultūros kūrėjų asociacijos, siekiančios įvairių sričių menininkų tarpusavio bendradarbiavimo, multikultūrinių renginių idėjų Lietuvoje sklaidos, ieškančios naujų meninės raiškos formų – ženklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius