-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikos gyvensenos festivalis „Mandala“ – be cigarečių ir svaigalų, tačiau su renginių gausa

Rugpjūčio pirmąjį savaitgalį (2-4 d.) jau trečius metus iš eilės vyks savęs pažinimo ir sveikos gyvensenos festivalis „Mandala“. Šiemet renginys persikėlė į naują vietą – netoli Molėtų esančią „Siesarčio“ stovyklavietę.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / „Goodlife Photography“ nuotr.

„Vasara – puikus metas keistis, pasirūpinti savimi, – teigė „Mandalos“ organizatorė psichologė ir šokio terapeutė Sigita Dabulskytė. – Sveikatą festivalio rengėjai supranta ne tik kaip kūno stiprybę, bet platesniu, holistiniu požiūriu: tai – ir dvasios stiprybė, sveikos emocijos, geri santykiai su savimi, kitais žmonėmis ir aplinka“. 

Pasak merginos, renginio tikslas – supažindinti žmones su įvairiomis sveikatingumo praktikomis, išmokyti pozityviai mąstyti ir laimingiau jaustis, skatinti kūrybiškumą. 

Miške šalia Siesarčio ežero vyksiančio festivalio dalyvių laukia įtempta programa. Renginys prasidės penktadienio pavakarę ir tęsis iki sekmadienio vakaro. Šeštadienį ir sekmadienį programa vyks nuo pat ankstyvo ryto – vos patekėjus saulei programą pradės jogos pratybos. Įvairias paskaitas ir užsiėmimus ves instruktoriai iš Lietuvos ir užsienio.

„Mandalos“ programa suskirstyta į keturias dalis ir pavadinta gamtos stichijų vardais: Žemės (kūno pažinimas, netradicinė medicina ir gydymas), Vandens (su psichologija ir emociniu lavinimu susiję mokymai), Oro (dvasingumo praktikos), Ugnies (saviraiška ir kūrybiniai užsiėmimai). 

Renginio lektoriai mokys kaip atrasti pašaukimą ir gyvenimo tikslą, suteikti skubiąją emocinę pagalbą sau ir aplinkiniams, efektyviai bendrauti su namiškiais bei kolegomis. Bus skaitomos paskaitos apie žaliavalgystę, maistui ir vaistams tinkamus Lietuvos laukinius augalus, ajurvedos pagrindus, bus pristatytos psichodramos, šeimos konsteliacijų technikos, mokoma įvairių meditacijos rūšių. Dalyviai taip pat galės išmokti lieti žvakes, statyti namukus iš degtukų, tapyti ant vandens. Norintys galės išbandyti vaikščiojimą žarijomis. Veiks pirtis.

Vakarais, pasibaigus mokymams vyks koncertai. Pasirodys grupės „Reaching Roots“, „Tilaka“, vyks misterinis gongų koncertas bei besisukančių dervišų pasirodymas.

„Tai pirmasis tokio pobūdžio festivalis Lietuvoje. Jis skirtas norintiems tobulinti save, – sakė organizatorė. – Esu tikra, kad kiekvienas ras įdomių užsiėmimų, tuolab, kad šiemet jų dar daugiau, nei pernai.“ Idėja rengti sveikatingumo festivalį Sigita užsikrėtė prieš keletą metų apsilankiusi panašiame renginyje Latvijoje – „Gara vasara“ festivalyje. 

Į „Mandalą“ kviečiama atvažiuoti su vaikais. Kol tėveliai klausysis paskaitų ir dalyvaus praktiniuose užsiėmimuose, juos užims laisvalaikio centro „Smaragdo miestas“ auklėtojai. 

Festivalyje veiks trys valgyklėlės: dvi vegetariškos ir viena žaliavalgiška. Taip pat bus įrengtos laužavietės, kuriose maistą bus galima gamintis patiems. Festivalyje nebus leidžiama vartoti alkoholio. „Tai prieštarauja festivalio idėjai, be to alkoholis trukdytų dalyvauti užsiėmimuose“, – aiškino S. Dabulskytė. Rūkyti festivalio teritorijoje taip pat nebus galima – rūkanties bus įrengta speciali, atokiau nuo festivalio esanti zona.

Bilietais į renginį jau prekiaujama, kaina perkant iš anksto – 80 lt, festivalio metu – 100 lt, vaikams iki 12 m. įėjimas nemokamas.

Detali festivalio programa ir kita informacija – www.mandala-festival.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius