Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčių kupiną savaitę per Lietuvą nuvilnis renginių banga

Įpusėjęs vasaris įsuko į švenčių maratoną. Šią savaitę minėsime net tris svarbias šventes: antradienį, vasario 13-ąją, laukia Užgavėnės, trečiadienį švęsime šv. Valentino dieną, na, o penktadienį – atkurtos Lietuvos šimtmetį. Apsispręsti, kaip pažymėti ypatingą savaitę, nelengva, tad bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“ kviečia švęsti meilę vienas kitam bei savo šaliai ir rekomenduoja apsilankyti renginiuose, kurių apstu kiekviename šalies mieste.
Švenčių kupiną savaitę per Lietuvą nuvilnys renginių banga
Švenčių kupiną savaitę per Lietuvą nuvilnys renginių banga / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

„Ši savaitė – tikras džiaugsmas teatro mėgėjams. Teatrai šiuo metu ypač aktyvūs, kai kurie jų vienai ar kitai šios savaitės šventei paruošė ir po spektaklio premjerą. Nepamiršti ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Taip pat gausu ir specialiai Valentino dienai ar vasario 16-ajai pritaikytų koncertų, ekskursijų. Norintys pramogauti šią savaitę gali pasirinkti iš gerokai daugiau nei šimto renginių šalies miestuose“, – sako bendrovės „Tiketa“ komercijos direktorė Dovilė Poniškaitienė.

Vilniečius ir miesto svečius, kurių šią savaitę sostinėje laukiama itin gausaus būrio, į geriausius savo spektaklius kviečia Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Lietuvos rusų dramos teatras, Keistuolių teatras, Valstybinis jaunimo teatras, teatras MI, Vido Bareikio įkurtas „No Theatre“, „Idioteatras“, Vilniaus teatras „Lėlė“, Oskaro Koršunovo teatras, teatras „Atviras ratas“ ir kt. – per savaitę sostinėje bus parodyta kone pusšimtis spektaklių.

Mėgstantys aktyvesnę veiklą ir pasižymintys nepasotinamu smalsumu kviečiami į keletą ekskursijų: šv. Valentino dieną mieste bus rengiama intriguojanti ekskursija „Meilės istorijų naktis“, valstybės atkūrimo šimtmečio proga bus surengta ekskursija „Didingas ir karališkas Vilnius“, o jau ateinančią dieną klausysimės „Vilniaus požemių istorijų“.

Iš ko pasirinkti turi ir muzikos mylėtojai. Vasario 16-ąją, Valstybės atkūrimo dieną, „Siemens“ arenoje bus rodomas miuziklas „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“, kurio metu ypatingą staigmeną valstybės gimtadienio proga ruošia pati arena. Muzikiniame klube „Tamsta“ didiesiems savo koncertams arenose besiruošiantis „G&G Sindikatas” surengs išskirtinį, vos 99 žmonių publikai skirtą, naujojo albumo pristatymo koncertą. Planetariume skambės Nedos Malunavičiūtės ir Olego Ditkovskio, taip pat Evelinos Sašenko ir Nerijaus Bakulos balsai. Muzikiniame klube „Tamsta“ koncertuos „Migloko“ ir „Soul Bridge“. Vilniaus kongresų rūmų salėje vyks Baltijos šalių orkestrų festivalio koncertas. Jaudinančių melodijų netrūks „White Piano Hall“ vyksiančiame koncerte „Viskas apie meilę“ bei „House of Puglu“ vakare „Jam ir jai 13 ½ dainų apie meilę“. Pietietiškai aistringus vakarus ruošia Vilniaus Tango teatras.

Krepšinio aistruoliai šv. Valentino dienos vakarą kviečiami praleisti „Siemens“ arenoje, kur vyks Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio dvikova tarp sostinės „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ klubų.

Kauniečiams šią savaitę durys atsivers į porą dešimčių renginių. Nacionalinis Kauno dramos teatras šią savaitę žiūrovus pasitiks net dviem premjeromis – spektakliais „Aš – Moljeras“ ir „Vasarvidis“, taip pat kvies pamatyti keletą kitų senesnių ir naujesnių, tačiau kauniečių jau pamėgtų, spektaklių. Su itin populiariu spektakliu „Vestuvės“ šią savaitę laikinojoje sostinėje viešės ir Oskaro Koršunovo trupė. Į savo pastatymus kviečia „Knygos teatras“ ir Kauno miesto kamerinis teatras. Keletas šventinių koncertų ilgąjį savaitgalį bus surengta Kauno valstybinėje filharmonijoje. Kauniečiai taip pat kviečiami geriau pažinti savo miestą specialioje paslapčių persmelktoje ekskursijoje „Kauno požemių dvasia“.

Teatrai lepins ir pajūrio gyventojus. Apsilankyti spektakliuose šią savaitę kviečia Klaipėdos dramos teatras, „Žvejų rūmai“, Klaipėdos lėlių teatras. Šv. Valentino dieną miestiečių „Žvejų rūmuose“ lauks Irūna ir Marius Jampolskis, o jau ateinančią dieną kvies „Juodojo humoro vakaras“, kuriame pasirodys Artūras Orlauskas ir Raimondas Šilanskas. Norintys pakeisti aplinką ir „pabėgti“ iš namų neapsirinks savo kelionės tikslu pasirinkę Palangą. Muzikos klubuose „Vandenis“ ir „Ramybė“ netrūks koncertų, be to, šią savaitę čia viešės ir nemirtingas „Idioteatro“ spektaklis „Urvinis žmogus“.

Ypatingas koncertas šią savaitę laukia panevėžiečių. Jau vasario 18-ąją, sekmadienį, vieną pirmųjų atsisveikinimo koncertų Panevėžio „Cido“ arenoje surengs bene mylimiausias šalies duetas „Leon Somov & Jazzu“. Jau rytoj arnoje vyks ir Karaliaus Mindaugo taurės rungtynės tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkų. Panevėžio bendruomenių rūmuose vyks Nedos Malunavičiūtės ir Olego Ditkovskio koncertas, į vakarėlius kvies „Tauros loftas“.

Patriotiškomis ir pilietiškomis nuotaikomis šią savaitę gyvena Ignalinos r. esantis Paliesiaus dvaras, kur vasario 16-ąją vyks iškilmingas renginys „Vienas žodis – Lietuva“. Šventiniame koncerte skambės Lietuvos kompozitorių kūriniai. Alytaus miesto teatras žiūrovų laukia istorinėje premjeroje „Pamatai iš Mindaugo pilies. Netikras akmuo“. Na, o marijampoliečius akustiniame koncerte džiugins Vaidas Baumila.

Bilietų į renginius platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius