Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis studentų šiuolaikinio šokio festivalis „Shock academia“ vėl atveria duris

Kas antrus metus prieš ir per Tarptautinę šokio dieną – balandžio 29-ąją – vykstantis tarptautinis studentų šiuolaikinio šokio festivalis „Shock academia“ savo duris atvers jau penktąjį kartą. Šiemet renginio organizatoriai džiaugiasi ypatinga užsienio svečių gausa – balandžio 27–29 d. pasirodys ne tik šokėjai iš Lietuvos, bet ir svečiai iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Austrijos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos.
„Pelenė“ (Miuncheno muzikos ir scenos menų universiteto Baleto akademija)
„Pelenė“ (Miuncheno muzikos ir scenos menų universiteto Baleto akademija) / Organizatorių nuotr.

Paskutinį balandžio savaitgalį savo kūrybinius darbus parodys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) choreografijos magistrantūros absolventės Viktorija Bobinaitė ir Silvija Navardauskaitė bei užsienio aukštųjų mokyklų – Miuncheno scenos menų akademijos, Edge Hill universiteto, Talino universiteto, Latvijos menų akademijos ir Krokuvos Ludwiko Solskio valstybinės dramos akademijos studentai ir absolventai.

„Džiaugiamės, kad tarptautinis aukštųjų meno mokyklų bendradarbiavimas vystomas ne tik pedagogine, bet ir menine kryptimis“, – sako Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Šokio ir judesio katedros vedėja Ingrida Gerbutavičiūtė.

Organizatorių nuotr./Kompozicija „Thr3e“_Enyeras Ruizas ir Jerca Rožnik Novak
Organizatorių nuotr./Kompozicija „Thr3e“_Enyeras Ruizas ir Jerca Rožnik Novak

Anot jos, 2009 m. gimęs festivalis tapo platforma jauniems šokio profesionalams, pastariesiems leidžianti ne tik viešai pristatyti savo kūrybinius darbus, bet ir megzti pirmuosius bendradarbiavimo ryšius su užsienio aukštųjų mokyklų studentais ir absolventais ir taip žengti pirmuosius žingsnius tarptautinės karjeros kelyje.

Tarptautinę šokio dieną, balandžio 29-ąją, kuri UNESCO nutarimu švenčiama nuo 1982 m., išplatinamas žymios asmenybės viešas laiškas. Šiemet Tarptautinis teatro institutas išplatino kovo 17 d. anapilin išėjusios postmodernaus šokio legendos Trishos Braun mintis apie šokį – „išplečiantį universalią komunikacijos kalbą, gimdantį džiaugsmą, grožį ir žmogaus pažinimo progresą“.

Organizatorių nuotr./Kompozicija „Tdos3“ (Lenkija)
Organizatorių nuotr./Kompozicija „Tdos3“ (Lenkija)

Taigi balandžio 29 d. festivalis „Shock academia“ kviečia švęsti Tarptautinę šokio dieną profesionalus ir jais tapti norinčius ir visus, kuriems artima šokio kalba. Pirmąją dienos pusę LMTA vyks LMTA mažoji šokio studijų mugė, supažindinanti su šokio studijų programomis, akademijos dėstytojais ir jos alumni, o visus norinčius studijuoti šokį kvies į praktinį šiuolaikinio šokio seminarą.

Tos pačios balandžio 29-osios popietę festivalis persikels į Menų spaustuvę. Čia vyks tarptautinė šokio konferencija tema „Šokis – tai (socialinis) produktas?“. „Shock academia“ į savo programą tokį renginį įtraukė pirmą kartą“, – sako festivalio organizatorė, Meno vadybos absolventė Miglė Širvydaitė. Ji pabrėžia, kad svarbu ne tik rodyti Lietuvos ir užsienio studentų kūrybinius darbus, bet diskutuoti su šokio profesionalais ir festivalio žiūrovais.

Konferencijoje pranešimus skaitys dvi garsios Europos šiuolaikinio šokio choreografės Christine Gaigg (Austrija), šokio teatro „2nd Nature“ įkūrėja, ir Flavia Ghisalberti (Šveicarija), viena buto trupės „In between“ įkūrėjų ir festivalio „Butoh-Off“ vadovė. Pranešimą taip pat skaitys šokėja, choreografė, pedagogė, kūrybinės platformos „Dialogų portikas“ meno vadovė Gilija Žukauskienė. Po pranešimo ji pakvies aktyviai diskutuoti Šiuolaikinio šokio asociacijos narius, teatrologus, šokio kritikus ir visus konferencijos dalyvius.

Organizatorių nuotr./Kompozicija „Thr3e“_Enyeras Ruizas ir Jerca Rožnik Novak
Organizatorių nuotr./Kompozicija „Thr3e“_Enyeras Ruizas ir Jerca Rožnik Novak

Šiuolaikinio šokio profesionalų festivalio organizatoriai lauks balandžio 30 d. praktiniuose šiuolaikinio ir buto šokio technikų seminaruose, kuriuos ves šiuolaikinio šokio ir šiuolaikinio cirko choreografė, šokėja Michelle Man (Didžioji Britanija) ir F.Ghisalberti.

Šiemet festivalis vyks net keturiose erdvėse: Menų spaustuvėje, Menų fabrike „Loftas“, Šokio teatre ir LMTA.

Tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Shock academia“ yra puiki platforma kylantiems jauniesiems profesionalams ir išskirtinė proga žiūrovams pamatyti puikiai įvertintus Lietuvos ir užsienio jaunųjų šokio kūrėjų ir atlikėjų darbus.

Renginį organizuoja LMTA, LMTA studentų atstovybė. Remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Visi festivalio renginiai – pasirodymai, konferencija ir praktiniai seminarai – nemokami.

Daugiau informacijos: shockacademia.lt/Main/

Registracija į praktinius užsiėmimus: Su Michelle Mann (Didžioji Britanija) čia ir su Flavia Ghisalberti (Šveicarija) čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius