-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradicinio džiazo festivalis „Harlem 2017“: šeštadienį šoks visas Vilniaus centras

Tarptautinis tradicinio džiazo šokių ir muzikos festivalis „Harlem 2017” Vilniui šį savaitgalį žada ne tik didžiuosius koncertus ir šokių pamokas, bet ir staigmenų vilniečiams. Viena jų – šokiai pačiame miesto centre.
Džiazo festivalis „Harlem“
Džiazo festivalis „Harlem“ / Martyno Kundroto nuotr.
Temos: 2 Šokiai Džiazas

Šiemet norime duoti duoklę pačiam Vilniui, kuris kasmet žavi ir stebina „Harlem“ dalyvius, todėl šoksime ne tik salėse ar klubuose, bet ir miesto centre.

Gegužės 18–21 d. vyksiantis „Harlem 2017” šiemet organizuojamas jau dvyliktą kartą. Tai vienas populiariausių festivalių tradicinio džiazo bendruomenėje, į Vilnių kasmet pritraukiantis svingo eros šokių entuziastų iš viso pasaulio. Vien šiemet į Vilnių atvyks dalyvių iš 38 užsienio valstybių: nuo Kanados, JAV, Brazilijos, Argentinos iki Kinijos, Pietų Korėjos, Australijos, apimant ir kone visą Europą.

„Šis festivalis – lindyhopo, autentinio džiazo, balboa, tapo ir kitų tradicinių džiazo šokių bei gyvos džiazo muzikos gerbėjų metų šventė, pritraukianti dalyvių iš viso pasaulio. Tačiau šiemet norime duoti duoklę pačiam Vilniui, kuris kasmet žavi ir stebina „Harlem“ dalyvius, todėl šoksime ne tik salėse ar klubuose, bet ir miesto centre“, – sako Martynas Balčiūnas, festivalį „Harlem“ organizuojančio „Lindyhop.lt“ klubo prezidentas.

Martyno Kundroto nuotr./Džiazo festivalis „Harlem“
Martyno Kundroto nuotr./Džiazo festivalis „Harlem“

Šeštadienį, gegužės 20 d., Gedimino prospekte nuo V.Kudirkos aikštės organizuojamas Lindy žygis – spalvinga muzikinė eisena Gedimino prospektu. Šią eiseną 17 val. vainikuos masinis „Harlem 2017“ šokis Katedros aikštėje. Prie šokių prisijungti gali ir miestiečiai, net ir neturintys daug šokių patirties. Festivalio internetinėje svetainėje harlem.lt pateikiamas instrukcinis video klipas su šokio žingsneliais.

VIDEO: Tradicinio džiazo festivalis „Harlem 2017“: šeštadienį šoks visas Vilniaus centras

„Šeštadienį Vilniuje kaip tik aidės Gatvės muzikos diena. Gyva „Harlem“ tradicinio džiazo muzika jau ne vienerius metus puikiai įsilieja ir papildo šią šventę, tačiau šokanti minia tikrai išsiskirs. Choreografiją šokiui mieste sukūrė viena žymiausių Lietuvos lindyhopo ir autentinio džiazo šokėjų Pamela Gaižutytė, tradicinio džiazo gerbėjų puikiai žinoma visoje Europoje ir dar toliau. Šokio žingsneliai paprasti ir greitai įsimenami, tad prisijungti tikrai galės visi norintys“, – sako M. Balčiūnas.

Miestiečiai taip pat kviečiami į ketvirtadienį (gegužės 18 d.) vyksiančią nemokamą diskusiją apie tradicinio džiazo ištakas. 18 val. „Lindyhop.lt“ klube, Perone (Geležinkelio g. 6) džiazo diskusiją ves du charizmatiški džiazo šokių ekspertai iš JAV: šokėjas, muzikantas ir šokių istorijas Peteris W. Logginsas bei atlikėjas, šokėjas ir mokytojas Mikey Pedroza.

12-tą kartą Vilniuje organizuojamas „Harlem“ šiemet į Vilnių iš viso pritraukė per 500 dalyvių iš 5 žemynų. Festivalio organizatorius – tradicinio džiazo šokių klubas „Lindyhop.lt“, šokių pamokas įvairus amžiaus šokių entuziastams ir muzikinius renginius organizuojantis jau 14-us metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius