Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trisdešimtmetį atšventusio šokio teatro „Aura“ scenoje atgimė senosios kartos šokėjai

Kauno šokio teatras „Aura“ iškilmingai atšventė 30 metų jubiliejų. Per šventinę savaitę buvo parodyti net septyni spektakliai. Jubiliejinės savaitės kulminacija – šventinis koncertas – sukvietė kauniečius šeštadienį į „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmus.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Jundulo nuotr.

Šventiniame vakare žiūrovai turėjo išskirtinę galimybę scenoje išvysti senosios kartos „Auros“ šokėjus, kurių dauguma į sceną užlipo po 10  ar daugiau nei 20 metų. Vakaras dvelkė prisiminimais, scenoje judantys senosios kartos šokėjai kūrė nostalgišką nuotaiką. Jų šokiai priminė atgijusius paveikslus iš seno nuotraukų albumo.

Pirmojoje vakaro dalyje nuotaikingai į sceną šokio žingsniu įriedėję šokėjai su džiazine kompozicija „Traukinys“ sulaukė nuoširdžių publikos aplodismentų. Netrukus žiūrovai galėjo mėgautis nuostabiu Dariaus Stankevičiaus ir Godos Laurinavičiūtės duetu. Ši pora scenoje susitiko po 8 metų pertraukos ir specialiai šiam vakarui paruošė šokio miniatiūrą.

Juos scenoje pakeitė išraiškingas ir lyriškas charizmatiškos Linos Pochvalinos solo. Saulius ir Rūta Kavaliauskai bei Lina Puodžiukaitė prikėlė kadaise „Auros“ vizite kortelę tapusį valso šokį.

Pirmąją vakaro dalį užbaigė specialiai šventiniam vakarui atgaivintas prieš 15 metų pastatytas šokio spektaklis „Dainos, kurias dainavau“.

„Šis vakaras primena savotišką avantiūrą. Po tokios metų pertraukos užlipti ant scenos – iššūkis ir jaudinantis nuotykis. Turbūt niekam nekyla abejonių, kas yra šios avantiūros autorius.  Be jokios abejonės – tai teatro įkūrėja,  choreografė Birutė Letukaitė“, – sakė teatro atstovė spaudai Edita Kiznienė, kuriai šventinį vakarą atiteko žavios šokančios vakaro vedėjos rolė.

Antroje vakaro dalyje žiūrovai išvydo naujosios kartos „Auros“ šokėjus ir spektaklį „Iš(ne)plautas dangus“. Publika negailėjo aplodismentų šokėjams, o teatro vadovė Birutė Letukaitė padėkos žodžių šokėjams, išdrįsusiems trumpam palikti užimamas vadovaujančias pareigas, darbus medicinoje ar banke, ar atskristi net iš Londono ar Olandijos ir po daugelio metų vėl užlipti ant scenos.

Jubiliejinis vakaras buvo šiltas, jaukus, kupinas šokio dvasios, privertęs nubraukti ašarą ne tik teatro vadovę ar šokėjus, bet ir sėdinčius anapus rampos salėje.

Jubiliejiniai renginiai dar nesibaigia. „Aura“ kauniečius kviečia į atviras judesio pamokas, šiuolaikinio šokio video peržiūras, o gruodžio mėnesį laukia paroda “Aura-> 30->“bei gyvo garso, vaizdo ir šokio sintezės vakarai galerijoje „Meno parkas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius