Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ir Kaune Nacionalinė viktorina vyks Vilniaus universitete

Nacionalinės viktorinos – sausio 27 d. įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyksiančio žinių apie Lietuvą patikrinimo konkurso – organizatoriai skelbia vietų, kur vyks Nacionalinė viktorina, sąrašą. Vilniaus universitetui tapus Nacionalinės viktorinos partneriu, miestuose, kuriuose turėtų susirinkti daugiausiai dalyvių – Vilniuje ir Kaune – viktorina vyks Vilniaus universiteto auditorijose.
Nacionalinė viktorina
Nacionalinė viktorina

Vilniuje viktorina vyks neseniai Saulėtekyje duris atvėrusiame moderniame Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre, kurio pagrindinė auditorija talpina daugiau negu 300 žmonių. Jei dalyvių skaičius Vilniuje bus didesnis, juos priims ir kitos Gyvybės mokslų centro auditorijos.

Kaune viktorina vyks Vilniaus universiteto Kauno fakulteto auditorijose.

„Konkursas skatins kiekvieną dalyvį pažinti mūsų šalį dar geriau ir galbūt net sužinoti apie ją ką nors nauja. Buvome ir tebesame reikšmingi savo šalies istorijos kūrėjai, čia dirbantys ir studijuojantys, tikime, bus Lietuvos ateities kūrėjais. Be galo džiaugiamės tokiomis iniciatyvomis, nes tai yra ir investicija į intelektą – pagrindinį mūsų konkurencinį pranašumą pasaulyje“, – sako VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

Tado Černiausko nuotr./Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras
Tado Černiausko nuotr./Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras

Nacionalinė viktorina – tai sausio 27 d. įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose valstybės šimtmečio proga vyksiantis žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, kuriame galės dalyvauti visi norintys. Viktoriną organizuoja portalas 15min. Portalas joje kviečia dalyvauti visus smalsius žmones, norinčius pasitikrinti savo žinias ir sužinoti naujų dalykų apie Lietuvą.

Iš viso dalyvių laukia 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai bus susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turės dvi valandas. Klausimų kūrėjų komandą sudaro įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę ir pasižymėję asmenys.

Portale 15min veikia specialus Nacionalinei viktorinai skirtas polapis, kuriame pateikiama visa informacija apie viktorinos taisykles, vietas ir t. t. Taip pat šiame polapyje galima rasti bandomąją viktoriną su 16 klausimų, panašių į tuos, kurių galite tikėtis ir Nacionalinės viktorinos metu.

Viktorina yra visiškai nemokama. Viskas, ką tereikia padaryti norint dalyvauti viktorinoje – užpildyti registracijos formą viktorinos polapyje, o tuomet sausio 27 d. atvykti į viktorinos renginio vietą savo mieste ir joje dalyvauti. Registracijos formą rasite paspaudę šią nuorodą.

Taip pat kviečiame pamėgti Nacionalinės viktorinos puslapį „Facebook“ tinkle, kur bus skelbiamos visos su viktorina susijusios naujienos.

Vietų, kuriose jau patvirtinta, kad vyks Nacionalinė viktorina, sąrašas:

Vilnius – Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras

Kaunas – Vilniaus universiteto Kauno fakultetas

Klaipėda – Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Šiauliai – Šiaulių apskrities viešoji biblioteka

Panevėžys – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka

Mažeikiai – bus patikslinta

Ukmergė – Ukmergės turizmo ir verslo centras

Anykščiai – Anykščių menų inkubatorius

Naujoji Akmenė – Akmenės rajono savivaldybė

Zarasai – Zarasų viešoji biblioteka

Švenčionys – Švenčionių biblioteka

Žasliai – Žaslių kultūros centras

Kražiai – Kražių kolegija

Rūdiškės – Rūdiškių biblioteka

Pravieniškės – Pravieniškių biblioteka

Miestų ir miestelių, kuriuose vyks Nacionalinė viktorina, skaičius dar gali augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius