Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adolfas Večerskis šią savaitę Kauno ir Klaipėdos žiūrovams pasirodys paties režisuotame spektaklyje „Daktaras“

Šią savaitę „Domino“ teatro lankytojai turės išskirtinę galimybę pamatyti Adolfą Večerskį vaidinantį paties režisuotame spektaklyje „Daktaras“.
Spektaklis „Daktaras“
Spektaklis „Daktaras“ / „Domino“ teatro nuotr.

Spektaklyje „Daktaras“ A.Večerskį, kuris vaidins profesorių Raiserį, žiūrovai galės išvysti liepos 18 d. Kaune bei 20 d. Klaipėdoje.

Komedijoje „Daktaras“, kurio premjera įvykio šių metų balandžio 2 d., profesorių Raiserį vaidina aktorius Kostas Smoriginas. Spektaklio režisierius A.Večerskis aktorių pakeis tik dviejuose spektakliuose.

„Aš vaidinsiu tą patį profesorių Raiserį, kuris niekaip negali išvažiuoti, tačiau tai nebus tas pats personažas, kurį vaidina K.Smoriginas. Aš esu aš, mano įkūnytas personažas bus kitoks. Aš nebūsiu K.Smoriginas 2“, – tikina A.Večerskis.

Paklaustas, ar nėra sunku sukurti vaidmenį paties režisuotame spektaklyje, A.Večerskis net nesuabejoja: „Esu ne kartą tai daręs, be galo sunku. Tokiu atveju savo vaidmeniu bandai aprėpti visą spektaklį. Geriau dirbti vieną darbą“.

Priminsime,  teatro scenoje, spektaklyje „Žaldokynė“ A.Večerskis vaidino iki  2010 metų pabaigos, kuomet pasitraukė iš Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT). Tačiau ir toliau jo vaidmenims žiūrovai gali gėrėtis žiūrėdami televizijos serialus.

„Aktorystė man profesionalus darbas. Kiekvienas vaidmuo – naujas iššūkis ir jokio skirtumo jis teatre, kine ar seriale“, – įsitikinęs A.Večerskis.

„Domino“ teatre rodomi du A.Večerskio režisuoti spektakliai, tačiau šiame teatre jis dar nekūrė nė vieno vaidmens. Į klausimą, ar neketina artimiausiu metu nudžiuginti savo žiūrovų nauju vaidmeniu, aktorius ir režisierius atsako lakoniškai: „Niekada neužbėgu sau už akių. Idėjų yra visokių. Tačiau kol kas, rugpjūtį, „Domino“ teatre statysiu naują spektaklį, o ateityje bus, kaip bus“.

Spektaklyje „Daktaras“ A.Večerskis scena dalinsis su tokiais aktoriais bei garsiais atlikėjais, kaip Deividas Norvilas – Deivis, Saulius Siparis, Marius Jampolskis, Andrius Bialobžeskis, Eimutis Kvoščiauskas, Edita Užaitė, Ineta Stasiulytė, Toma Vaškevičiūtė, Dalia Brenciūtė, Ligita Kondrotaitė, Mindaugas Jusčius.

Komedija „Daktaras“ pastatyta pagal žymaus rašytojo ir dramaturgo Branislavo Nušičiaus pjesę.

Tai bene didžiausias „Domino“ teatro pastatymas, kuris žiūrovus stebina ne tik įdomiais režisūriniais sprendimais, personažų charakteriais bei gausa, bet ir išskirtinėmis dekoracijomis.

Pats pjesės siužetas išties intriguojantis. Turtingos šeimos galva Viktoras Svarovskis, kurį vaidina Saulius Siparis, žino geriausiai, ko reikia jo sūnui (jį vaidina Deivis Norvilas). Nors pastarasis yra tinginys, besinaudojantis tėvo pinigais, vis tik tėtušis nusprendžia, kad didžiausias prestižas šeimai būtų, jei sūnus taptų mokslų daktaru ir ne bet kokiu, o filosofijos! Suprasdamas, sūnelis nesugebės tokių aukštumų savomis jėgomis pasiekti, vietoje jo studijuoti išsiunčia savo sekretorių (Eimutis Kvoščiauskas).

Įrėmintas diplomas jau kabo ant sienos, tinginiui sūnui jau surasta į žmonas tinkanti ministro duktė... Tačiau visą idilę ir planus sujaukia netikėta žinia... Paslaugusis sekretorius, bestudijuodamas užsienyje sūnaus vardu, suspėjo ne tik vesti, bet ir susilaukti vaiko... Dar daugiau intrigų ir melo verpeto atomazga – spektaklyje „Daktaras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius