-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aistės – LSU“ mokė Kauno dramos teatro aktores krepšinio subtilybių

Nacionalinio Kauno dramos teatro (NKDT) aktorių komanda intensyviai ruošiasi pirmajam spektakliui apie moterų krepšinį, todėl toliau aktyviai lankosi Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) rungtynėse.
Susitkimo akimirkos
Susitkimo akimirkos / Lino Silkaičio nuotr.

Režisieriaus Vido Bareikio suburta aktorių komanda lankėsi Kauno „Aisčių-LSU“ ir Vilniaus „Kibirkšties“ rungtynėse, o vėliau apsilankė kauniečių treniruotėje.

„Šiuo metu statome spektaklį apie krepšinį, todėl dabar su aktorėmis ateiname į rungtynes, jog merginos geriau įsijaustų į krepšininkių roles“, – aiškino V.Bareikis, kuris pats lankė krepšinio mokyklą ir siekė karjeros šioje srityje.

Aktorių sugebėjimus gyrė „Aisčių-LSU“ vyriausiasis treneris Gediminas Meiliūnas: „Merginos tikrai moka žaisti krepšinį. Padarėme išvadą, kad ir scenoje, ir aikštelėje krepšinis yra menas.“

„Aisčių“ lyderė Dovilė Saurazaitė mokė aktores krepšinio paslapčių, o pati norėtų iš jų išmokti vaidybos, kuri aikštelėje tikrai praverstų: „Bus labai įdomu žiūrėti spektaklį apie moterų krepšinį. Šiaip mums reikėtų iš jų išmokti vaidybos, kartais aikštelėje praverčia.“

„Žalgirės“ moterų komandos narės, aktorės Martyna Gedvilaitė, Goda Petkutė, Aistė Zabotkaitė ir Eglė Grigaliūnaitė, po „Aisčių-LSU“ treniruotės buvo pavargusios, bet kupinos įspūdžių.

„Iš šios treniruotės supratome, kad nėra taip lengva, kaip gali atrodyti iš pirmos žvilgsnio. Treneris sakė, kad čia buvo tik lengvas apšilimas prieš treniruotę, įvadas į krepšinio mokymąsi. Matėsi, kad krepšininkės labai stiprios fiziškai, greitos, turi nuostabią reakciją. Kai sudalyvavome treniruotėje, tai pasitvirtino 100 procentų“, – teigė viena iš aktorių.

Spektaklis „Žalgirės“, apie moterų krepšinį, Nacionalniame Kauno dramos teatre bus rodomas kovo 17, 18, 19 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius