-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistros nerimsta: skundžia J.Miltinio dramos teatro vadovo konkursą

Kultūros ministeriją pasiekė buvusio Juozo Miltinio dramos teatro vadovo Romualdo Vikšraičio laiškas. Esą pirmadienį vykusiame konkurse į teatro vadovus jis įžvelgė pažeidimus ir apie juos turėjęs informuoti kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.
Andrius Jevsejevas ir Leonas Blėdis
Andrius Jevsejevas ir Leonas Blėdis / Lauros Vansevičienės ir „Facebook“ nuotr.

R.Vikšraitis dalyvavo ir pats konkurse, kurio rezultatai paaiškėjo spalio 30 dieną. Konkursą laimėjo aktoriaus Valclovo Blėdžio sūnus Leonas Blėdis. Konkurso laimėtojui talkino teatrologas Andrius Jevsejevas, tačiau konkurso komisija vertino tik L.Blėdžio dalyvavimą.

Naujienų portalui JP konkurso dalyvis R.Vikšraitis teigė, kad laišką į ministeriją nunešė šiandien, lapkričio 2 dieną.

„Toks įspūdis, kad supainioti interesai. Juk viešai skelbiama, kad konkurso laimėtojui L.Blėdžiui padėjo A.Jevsejevas. O du konkurso komisijos nariai – doc. Helmutas Šabasevičius ir prof. Jurgita Staniškytė – dirba VDU teatrologijos katedroje, kur dirba ir pats A.Jevsejevas. Manau, kad jie turėjo kitaip vertinti konkursą, nors tiesiogiai A.Jevsejevo komisija ir nevertino. Formaliai konkurse dalyvavo tik L.Blėdis. Todėl ir kreipiausi į ministeriją. Ir ne tik į ministeriją, bet ir į Seimą. Kas nors juk turi pasakyti tiesą“, – sakė R.Vikšraitis ir tikisi, kad konkursas bus sustabdytas ir išaiškinta visa tiesa.

Teatrologo A.Jevsejevo komentaras naujienų portalui JP buvo trumpas.

„Tegu R.Vikšraitis šneka. Gal tikisi ko nors. Noriu aiškiai pasakyti, kad nėra jokio skandalo – konkurse dalyvavo tik L.Blėdis. Ir komisija vertino tik jį. Nėra jokio teisinio pagrindo stabdyti konkursą. Juolab, kad dar nei Leonas, nei tuo labiau aš, teatre nedirbame. Dar ministrė nepasirašė įsakymo, kad L.Blėdis – J.Miltinio dramos teatro vadovas“, – teigė A.Jevsejevas.

Kultūros ministrės patarėjas Viktoras Bachmetejevas aiškino, kad dar nėra gavęs jokios informacijos apie R.Vikšraičio skundą. „Dar nieko negavau. Tik girdėjau gandus, kad, esą, R.Vikšraitis įteikė prašymą ištirti konkursą“, – pareiškė V.Bachmetjevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius