TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alytus kviečia: tarptautinis teatrų festivalis COM.MEDIA įtrauks, nustebins, abejingų nepaliks

Dzūkijos sostinė – Alytus – lapkričio 7–27 dienomis gyvens XII-ojo tarptautinio teatrų festivalio COM•MEDIA ritmu: nuo mažiausiųjų iki teatro mylėtojų ar net naktinėtojų! O kada tu buvai Alytaus miesto teatre? Nepraleiskite progos – jūsų laukia tai, ko nei Vilniuje, nei Kaune nerasite, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Teatras
Teatras / Organizatorių nuotr.

Festivalio atidarymas – jau lapkričio 10 d. „Iki festivalio pradžios liko kiek mažiau nei mėnuo – plačiai praversime Alytaus miesto teatro duris ir pasitiksime jus, žiūrovai, ne tik iš Pietų Lietuvos, bet, tikiu, jog ir iš kitų miestų. Mes esame pasirengę jus nustebinti, įtraukti į teatro pasaulį ir svarbiausia dovanoti puikias akimirkas mūsų Alytaus teatre“, – kviečia teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

Pagrindinėje konkursinėje COM•MEDIA programoje – net 13 puikių Lietuvos ir užsienio teatrų spektaklių. Spektaklius vertins komisija, kuriai vadovaus teatro kritikas, dramaturgas Andrius Jevsejevas.

„Šis festivalis per palyginti trumpą laiką tapo vienu svarbiausių profesionalaus teatro renginių už sostinės ribų, ne tik išplečiančių klasikines komedijos suvokimo ribas, bet ir nuosekliai siekiančių pristatyti užsienio kūrėjus publikai, kurios galimybės pažinti tarptautinius profesionalaus scenos meno kontekstus būna gan ribotos.

O naktinis teatrinis vyksmas „Com.moon.a“ – tai apskritai itin drąsus, bet, manau, neabejotinai pasiteisinęs organizatorių žingsnis, siekiant permąstyti teatro kaip institucijos paskirtį ir išbandyti naujas bei netikėtas publikos plėtros strategijas. Tai yra įvykis ir profesionalaus teatro kūrėjams iš visos Lietuvos, ir, tikiu, teatro mylėtojams“, – įsitikęs A.Jevsejevas.

Teatrų festivalis COM•MEDIA tikra šventė ir mažiesiems, tad kviečiame mažuosius jau dabar paskubėti rinktis, kokius gi vaikiškos COM•@ programos spektaklius, edukacijas lapkričio 7–9 d. išvysite. COM@ programoje net 11 vaikiškų spektaklių ir edukacijų nuo pačių mažiausių (kūdikių) iki paauglių!

Lapkričio 11 d. nuo 18 val. iki 6 val. ryto teatre siautės kritiška, provokatyvi, progresyvi, solidari, draugiška, dekadentiška, kupina naujų potyrių „alkanai“, smalsiai ir potyrių ištroškusiai publikai partizaninė opozicija klasikiniam teatrui – naktis teatre COM•MOON•A. „Tokios nakties teatre mums gali pavydėti visi – nieko panašaus kituose teatruose nevyksta – netgi Baltijos šalyse“, – su šypsena veide pasakoja teatro direktorė.

Kultūrinių lunatikų šventės naktiniame repertuare provokatyvūs spektakliai, jūsų dėmesio lauks svečiai iš Sakartvelo ir Rumunijos. Fantastiška muzika lepins visų mylimas Vidas Bareikis... Jūsų laukia Oskaro Koršunovo teatras, Panevėžio teatras „Menas“, Mariaus Povilo Elijo Martynenko stand-up „Parodymai“, kino seansai, „VOGUE dance“ kūrybinės dirbtuvės, LAB „Vegetacinė būklė“, protus žadins „TeatrIs“ braukykla (?!) ir kiti nakties įvykiai. Nemieganti ir veržli COM•MOON•A pamaitins išalkusias sielas, o kūną ankstyvą rytą sustiprins „kritiko kiaušinienė“. Ir tai dar ne viskas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius