-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinį scenos kryžių pelniusį spektaklį „Terapijos“ galės išvysti ir kauniečiai

„Terapijos“ – Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią metų dramaturgiją apdovanotas tragikomiškas, atviras ir intymus spektaklis, sukurtas pagal jaunosios kartos dramaturgės Birutės Kapustinskaitės pjesę. Kirilo Glušajevo režisuotas pasakojimas apie šešias skirtingas moteris, susitikusias chemoterapijos palatoje, į Kauną atvyksta lapkričio 27-ą dieną.
Spektaklio „Terapijos“ akimirka
Spektaklio „Terapijos“ akimirka / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Kaip skelbiama Vilniaus miesto teatro pranešime spaudai, spektaklis vienoje scenoje pirmą kartą suburia talentingas, stipriausius ir įsimintiniausius moterų vaidmenis teatre sukūrusias aktores: Nelę Savičenko, Rasą Samuolytę, Viktoriją Kuodytę, Aldoną Vilutytę, Oneidą Kunsungą, Miglę Polikevičiūtę, Indrę Patkauskaitę, Severiną Špakovską, Vilmą Raubaitę ir Gintarę Latvėnaitę.

Aktorės kuria intymų ir atvirą santykį su publika – nieko neslėpdamos, trindamos distanciją, jos pasakoja apie uždarą moterų gyvenimą ligoninės palatoje. Į šį gyvenimą galima patekti ne kiekvienam, tačiau patekus abejingų nelieka – norisi ir verkti, ir juoktis iki ašarų.

Teatro ir kino aktorius, režisierius, improvizacinio teatro „Kitas kampas“ meno vadovas Kirilas Glušajevas šiame spektaklyje į žiūrovą kreipiasi tiesiogiai, kinematografišką tekstą pristatydamas „stambiu planu“ – akis į akį, nepametant humoro, nesibaidant buities ir nebijant pauzių.

Pjesės herojės „Terapijose“ susiduria ne tik su savo nerimu ir palatos buitimi, bet ir didžiausiu iššūkiu – viena kitos charakteriu ir, kartais, regis, nesuderinamu požiūriu. Būtent tai spektaklį paverčia atpažįstamu, komišku ir liudija tai, kas svarbiausia – žmogiškumas.

„Terapijos“ yra daugiau nei tiesiog paprastas pjesės pastatymas. <…> Dramaturgė stulbinamai įtikinamai sukuria palatos pasaulį, paversdama jį ir universaliu – gerą dramaturgiją išduoda atpažįstamumo nuostaba: pasirodo, ir pas jas taip pat, tik dar aštriau! Tame mažame ir kai kam paskutiniame pasaulyje, kaip ir kitur, mikliai sukuriamos hierarchijos, pasidalinama pozicijomis, moteris gaubiančią tragediją atmiešia kasdienybės komedijos ir niekur neišnykstantis nervas dėl ateities“, – apie spektaklį portale „Menų faktūra“ rašo kritikas Vaidas Jauniškis.

Kaune spektaklis bus rodomas lapkričio 27 d. 18.30 val. Kauno kultūros centre „Tautos namai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius