-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bohemiečiai“ grįžo į studijų laikus

Kas gali eilinę studijų dieną paversti įsimintina? Naujos žinios, nauji dėstytojai, netikėti atradimai ar... auditorijoje apsilankę spektaklio personažai?! Artėjant spalio 22-25 d. „Trubadūro“ spektakliams, Vilnius City Opera (VCO) kolektyvas ne tik pasitinka naują sezoną, bet ir naujus mokslo metus. Ir ne bet kur, o ISM universitete!
Bohemiečiai grįžo į studijų laikus
Bohemiečiai grįžo į studijų laikus / Autoriaus nuotr.

Ne veltui tiek teatro, tiek mokslo sezonai sutampa, – kiekvienas kūrėjas galėtų patvirtinti, jog jų darbas yra nuolatinės studijos. Kūrėjai nuolatos nagrinėja ir mokosi ne tik apie juos supančius dalykus, bet ir visuomet teikia daug dėmesio savo pačių analizei. Šį kartą „bohemiečiai“ nusprendė originaliai pralinksminti į mokslus grįžusius studentus ir tuo pačiu atlikti mažą socialinį tyrimą.

Tingias pirmadieninio ryto paskaitas sudrumstė netikėti svečiai. ISM universitete tarp studentų įsimaišė VCO ansamblio artistės, persirengusios kovingų „Trubadūro“ čigonių kostiumais. Aukščiausią D. Britanijos teatro apdovanojimą už kostiumus pelniusioJ. Morrellio kurti rūbai nieko nežinantiems aplinkiniams užminė tikrą mįslę: kas tos išskirtinės merginos? Jaunos, akį traukiančios viešnios su kostiumais atrodė įspūdingai, tačiau vertė suabejoti: ar tai kažkoks karnavalas, ar dar nematytų mados dizainerių gerbėjos? Besielgdamos lyg pirmo kurso studentės, VCO artistės ne tik ištyrinėjo universiteto patalpas, bet ir kartu su studentais klausėsi paskaitų.Akcijos metu netrūko įvairių reakcijų. VCO ansamblio merginos ISM universitete jautėsi puikiai, konspektavosi dėstomas temas. Nors paskaitų metu studentai stengėsi išlaikyti susikaupimą, pertraukos metu merginos susilaukė daug dėmesio, o studentai tvirtino, jog iš tiesų ne iš karto suprato, kas vyksta ir tik vėliau įsidrąsinę ėjo bendrauti ir kartu fotografuotis.

autoriaus nuotr./Bohemiečiai grįžo į studijų laikus
autoriaus nuotr./Bohemiečiai grįžo į studijų laikus

Tai, ką pastebėti galėjo ne kiekvienas, buvo video kameros, pritvirtintos prie merginų kostiumų. Šia akcija „bohemiečiai“ siekė ne tik priminti apie artėjančius spektaklius, prisiminti savo studijų laikus, bet ir fiksuoti, kaip šiandieninėje visuomenėje yra priimami kitaip atrodantys žmonės.

Ši tema – itin svarbi „Trubadūro“ spektakliui, pasakojančiam klaidinančio keršto istoriją, kurios varomąja jėga tampa žmonių tarpusavio netolerancija. Vilnius City Opera kūrėjai žada, jog netrukus visus turėtų pasiekti ir pati filmuota medžiaga, leisianti „kitokio“ žmogaus akimis pažvelgtiį pasaulį ir patirti tai, su kuo susiduria žmogus, atvykstantis į svetimą teritoriją. „Bohemiečiai“ išdavė, jog šis sezonas bus kupinas socialinių temų ir skirtingų jų išraiškų. Kūrėjai sakė norintys jiems aktualias problemas spręsti ne tik scenoje, bet ir realybėje.

Kol kas galime akies krašteliu žvilgtelti į tai, kas ryte vyko ISM universitete ir kiekvienas sau pasižadėti nepraleisti įspūdingiausio „bohemiečių“ spektaklio „Trubadūras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius