Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalios Tamulevičiūtės premija – klaipėdiečių spektakliui „Paukštyno bendrabutis“

Šviesaus atminimo režisierės Dalios Tamulevičiūtės premija šiemet skirta Klaipėdos jaunimo teatro spektakliui „Paukštyno bendrabutis“, kurį pagal dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus pjesę pastatė režisierius Valentinas Masalskis. Spektaklio scenografijos autorė – dailininkė Renata Valčik, kompozitorė – Nijolė Sinkevičiūtė.
Mindaugas Nastaravičius ir Valentinas Masalskis
Mindaugas Nastaravičius ir Valentinas Masalskis / D.Matvejevo nuotr.

Pirmadienį Varėnoje prasidėjusiame D. Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje spektaklio kūrėjams įteikta 70 tūkst. litų premija ir dailininko Sauliaus Vaitiekūno sukurtas atminimo ženklas.

Konkurso programoje iš viso buvo pristatyti ir ekspertų komisijos įvertinti aštuoni spektakliai – „Už durų“ (rež. I. Jarkova),  „Katedra“  (rež. O. Koršunovas), „Paukštyno bendrabutis“ (rež. V. Masalskis), „No Awards“ (rež. V. Bareikis), „Stirna“ (rež. P. Ignatavičius), „Šventmarė“ (rež. A. Kinderis), „Tėčio pasaka“ (rež. Kūrybinė studija PetPunk ir „Atviro rato“ aktoriai), „Diena ir naktis“ (rež. S. Rubinovas).

Pasak Klaipėdos jaunimo teatro vadovo V. Masalskio, šis įvertinimas – didelis jauno teatro paskatinimas ir toliau žengti užsibrėžtu keliu.

„Mes kuriame teatrą, kurio esmė – ne pavieniai, kartais susitinkantys menininkai, o stipri trupė, einanti viena kryptimi. Džiaugiuosi, kad vis dar yra tikinčių būtent tokiu teatru. Ne tik linksminančiu, bet ir siekiančiu žiūrovą apkrėsti prasme, kelti klausimus, į kuriuos būtina visiems kartu ieškoti atsakymų, nors jų galbūt ir nėra“, – teigė vienas žymiausių Lietuvos aktorių, režisierių ir teatro pedagogų.

Aštuoniuose Lietuvos miestuose apsilankęs vištienos fasuotojų kasdienybę gvildenantis „Paukštyno bendrabutis“ šiuo metu statomas ir Prancūzijos mieste Lione. Akvilės Melkūnaitės į prancūzų kalbą išverstą pjesę režisuoja aktorius, „Le Griffon“ teatro meno vadovas Bobas Dantonelis.

Pernai įkurto Klaipėdos jaunimo teatro repertuare – dviejų krypčių spektakliai, kuriami Klaipėdos universiteto Menų fakultetą jau baigusių ir jame dar studijuojančių aktorių kolektyvo. Šis teatras žiūrovams pristato šokio, judesio ir muzikavimo spektaklius bei šiuolaikinę lietuvių dramaturgiją.

Šiuo metu aktoriai repetuoja antrą – mažos ir tuštėjančios mokyklos temai skirtą – M. Nastaravičiaus pjesę „Kita mokykla“. Lapkričio mėnesį pasirodysiančiame spektaklyje pagrindinį vaidmenį kuria V. Masalskis. Rudenį žiūrovai bus pakviesti į dar vieną premjerą – spektaklį „Sudie, idiotai!“ pagal Justo Tertelio pjesę.

„Paukštyno bendrabutis“ – ketvirtas spektaklis, apdovanotas šviesaus atminimo režisierės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros vedėjos D. Tamulevičiūtės premija. Jos tikslas – įvertinti ir skatinti teatro meno kūrėjų iniciatyvas bei meninę saviraišką, scenos meno kūrinių pagal lietuvių literatūrą sukūrimą, ugdyti lietuvių literatūros kūrėjų ir teatro tarpusavio ryšius.

Pirmąją premiją 2010-aisiais gavo teatro laboratorija „Atviras ratas“ už spektaklį „Antigonė (ne mitas)“, 2011-aisiais apdovanota „Cezario grupė“ už spektaklį „Nutolę toliai“, o pernai šia premija įvertintas Kauno valstybinio dramos teatro spektaklis „Liūdnas Dievas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius