Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl priešgaisrinės saugos uždrausta naudoti J.Miltinio teatro pastatą, bet veikla vyksta

Panevėžio pareigūnai dėl priešgaisrinės saugos pažeidimų dar nuo praėjusių metų gegužės uždraudė naudotis Juozo Miltinio dramos teatro patalpomis kaip nesaugiomis, tuo metu teatras jose tęsia veiklą ir tik nuo vasario ruošiasi vaidinti ir gastroliuoti kitur, ketvirtadienį pranešė televizijos LNK žinios.
Juozo Miltinio dramos teatras
Juozo Miltinio dramos teatras / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pasak LNK žinių, dėl priešgaisrinės apsaugos nurodymo nepaisymo pradėtas administracinis tyrimas, tuo metu teatro atstovas teigia, jog teatras gali veikti, paraleliai vykstant priešgaisrinės sistemos atnaujinimo darbams.

„Mes uždraudėme eksploatuoti, čia vadovas turėtų prisiimti atsakomybę, mes nustatėme trūkumus ir laukiame, kada tie trūkumai bus pašalinti, kad galėtumėm įvertinti, saugu ar nesaugu žmonėms“, – sakė Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyrius viršininkas Danas Bitinas.

D.Bitinas taip pat patvirtino, jog vykdomas tyrimas dėl šio nurodymo neįvykdymo.

Teatro direktoriaus pavaduotojas Donatas Petrakovas tvirtina, kad teatras gali naudotis patalpomis.

„Sutarėme, kad leis dirbti dalimis, kai atstatinėsime priešgaisrinę sistemą. Iki vasario pirmos įgyvendinam savo repertuarą ir keliamės į kitas erdves. Mes galvojam, kad mes teisūs“, – sakė D.Petrakovas.

Teatro interneto svetainėje skelbiama, kad dėl pastato priešgaisrinės sistemos atnaujinimo darbų nuo vasario mėnesio Juozo Miltinio dramos teatro spektakliai „laikinai svečiuosis kitose scenose“.

Prieš daugiau nei 50 metų statytame teatre šiuo metu montuojama automatinė gesinimo sistema, ji bus išvedžiota po visą pastatą, kainuos beveik 700 tūkst. eurų, darbus planuojama baigti vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius