Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą internetu gyvai atliekamas spektaklis – (anti)utopija „Protestas“

Internetinė (anti)utopija „Protestas“ – tai karantino įkvėptas jaunosios kartos režisieriaus Žilvino Vingelio su vizualinių eksperimentų teatru „Kosmos Theatre" inicijuotas eksperimentinis teatro projektas. „Protestas“ skirtas analizuoti teatro ribas ir prisitaikyti prie esamojo sudėtingo laikotarpio, reaguojant į jį atvira, staigia ir aktualia teatrine kūryba.
Spektaklis „Protestas“
Spektaklis „Protestas“ / Organizatorių nuotr.

Spektaklį stebėkite čia.

Internetinis gyvai aktorių tiesiai iš savo namų vaidinamas ir tiesiogiai transliuojamas spektaklis leis šviežiai permąstyti šiuo metu naujai žmoniją užgriuvusias vienatvės, izoliacijos, socialinės distancijos, bendravimo internetu, meilės, baimės, nežinomybės bei maišto temas.

Būtent šiam spektakliui kūrėjai sukūrė ateities Monaksijos valstybę (graik. Μοναξιά – „vienatvė“). Tai uždara utopinė ypatingai moderni, taupi, ekologiška ir maksimaliai mechanizuota kolektyvinio turto betautė valstybė. Joje gyvenantys monaksiečiai – racionalūs, uždari, emocijas užgniaužią ir nuo vaikystės izoliacijoje bei socialinėje atskirtyje gyvenantys žmonės.

Ar mes galėtume gyventi visavertį gyvenimą be savo kasdienių, kad ir itin menkų ir kartais mus erzinančių, emocijų? Ar mes galime būti laimingi pasiaukodami vardan aukštesnio tikslo? Ar izoliacija ir socialinė distancija nedaro mūsų dar jautresniais ir atviresniais? Besąlyginio mokslo progreso ir žmogaus vidinio gyvenimo darna – ar įmanoma tai suderinti? Ar žmogus gali nemylėti? Šiomis ir kitomis temomis svarsto gausi 12 menininkų komanda.

Spektaklyje vaidina 6 kelių kartų aktoriai, Lietuvos žiūrovams puikiai žinomi iš savo darbų teatre, kine bei televizijoje: Šarūnas Banevičius, Vilma Raubaitė, Deividas Breivė, Gytis Laskovas, Saulė Sakalauskaitė, Kamilė Lebedytė.

Specialiai internetiniam spektakliui sukurtos pjesės autorė Goda Simonaitytė, vizualizacijų ir videoprojekcijų dailininkas bei tiesioginės transliacijos režisierius Kornelijus Jaroševičius, spektaklio kompozitorius bei garso dizaineris Andrius Šiurys, dailininkė Dovilė Gecaitė, spektaklio vizualo bei Monaksijos valstybės įvaizdžio autorius Deividas Breivė, prodiuseris Darius Vizbaras, režisierius Žilvinas Vingelis.

Spektaklį stebėkite portale 15min gegužės 5 d. 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius