Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „nowJapan 2012“ – aktorinio meistriškumo pamokos „Suzuki“

Šių metų rugpjūčio 14-19 d. Vilniaus Kongresų rūmus sudrebins ketvirtasis moderniosios, populiariosios ir tradicinės japonų kultūros festivalis „nowJapan“.
LMTA vaidybos-pantonimos kurso studentai sako: „DEGAM“.
LMTA vaidybos-pantonimos kurso studentai sako: „DEGAM“. / Asmeninio archyvo nuotr.

Kiekvienais metais augantis ir savo programą plečiantis festivalis yra didžiausias tokio pobūdžio renginys Baltijos šalyse, kuris šiemet sukvies ne tik Rytų kultūrai neabejingus mūsų tautiečius, bet ir svečius iš Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos, Danijos ir, žinoma, tolimosios Japonijos. Įspūdingoje šių metų programoje staigmena teatro mylėtojams – aktorinio meistriškumo metodo  „Suzuki“ pristatymas.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantai, subūrę teatro trupę „Degam“, yra pirmasis Lietuvoje profesionalių pantomimos aktorių kursas. Būtent jie festivalio metu pristatys garsųjį „Suzuki“ metodą. Šių subtilybių aktorius mokė Nacionalinio dramos teatro aktorė ir choreografė Vesta Grabštaitė.

„Degam“ aktoriai Alikas Kazlovas, Virginija Kuklytė ir Šarūnas Gedvilas praėjusią vasarą patys stažavosi Japonijos kalnuose įsikūrusiame SCOT centre. Šarūnas Gedvilas –  vienintelis aktorius iš Lietuvos, kuris buvo pakviestas vaidinti jų kuriamame spektaklyje „Turandot“ .

Pasaulinio garso japonų menininkas Tadashi Suzuki – vienas svarbiausių šiuolaikinio teatro kūrėjų ir mąstytojų. Japonų menininkas kuria universaliai suvokiamą teatrą, griaunantį bet kokias kultūrines ir politines užkardas. T. Suzuki spektakliuose iš Vakarų kultūros pasiskolintos temos, Šekspyro, Čechovo, Antikos tragedijų meistrų pasakojimai susitinka su tradicinėmis japonų teatro formomis: senovės sakmės, šokio ir kovos technikos susilieja į fizinių, vokalinių ir emocinių veiksmų harmoniją.

T. Suzuki – ne tik žymus scenos menininkas, tačiau ir įdomus bei įžvalgus teatro teoretikas. Savo kūrybinėje praktikoje suderinęs senojo japonų Noh ir Kabuki teatro, antikos ir vakarietiškojo realizmo mokyklų tradicijas, režisierius sukūrė unikalią aktorių rengimo sistemą.

Kaip lietuvaičiai įsisavino nematomo kūno trenažą „Suzuki“, lankytojai galės išvysti rugpjūčio 18 d. apsilankę išskirtinėje ir didžiausioje Azijos kultūros šventėje „nowJapan 2012“. Daugiau informacijos apie festivalį – www.nowjapan.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius