Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Graži ir ta galinga“ išleidžia spektaklį-koncertą videoformatu: „Tai muzikinis kino filmas“

Žiemą pasitikti aktorių grupė „Graži ir ta galinga“ kviečia šiltai. Nuo šiandien žiūrovams pasiekiamas jų specialiai vasarą sukurtas ir nufilmuotas gyvas videospektaklis – koncertas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš „Graži ir ta galinga g y v a i“
Kadras iš „Graži ir ta galinga g y v a i“ / „Graži ir ta galinga“ nuotr.

„Šis koncertas ypatingas, nes jis pilnas. Tai nėra koncertas, nufilmuotas tiesiog teatro scenoje su šienu ir teatrine šviesa. Tai – muzikinis kino filmas“, – taip apie virtualų spektaklį kalba pačios aktorės, dainų tekstų ir muzikos autorės.

„Graži ir ta galinga g y v a i“ – unikali garsinė ir vaizdinė patirtis, kino principais atskleidžianti Klaipėdos jaunimo teatro spektaklį-koncertą. Muzikos ir teatro scenas aplankiusios pasirodymo „Graži ir ta galinga“ kūrėjos šį kartą beldžiasi į žiūrovų ekranus bei kviečia iš naujo patirti, o gal pirmą kartą išgirsti drąsiais moterų balsais apdainuotą jų pačių istoriją Lietuvoje.

VIDEO: GRAŽI IR TA GALINGA G Y V A I

Spektaklio atlikėjos – energija pulsuojančios aktorės Vaiva Kvedaravičiūtė, Rugilė Latvėnaitė, Ieva Pakštytė, Asta Zacharovaitė ir Marija Žemaitytė.

Kūrinyje jos drąsiai interpretuoja, kokias svajones vaikystėje puoselėjo Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė, su kokiu paauglišku tikėjimu į komunizmo saulę veržėsi Marytė Melnikaitė, kiek merginų pranyko istorijos vingiuose tapusios kažkieno -ienėmis ir kokią orią ir galingą senatvę išgyveno mąsliai nuo lito žvelgusi Žemaitė.

Būtent Žemaitei skirtas kūrėjų klipas šių metų sausį sulaukė didelio populiarumo. Juo, kaip ir šiuo virtualiu atlikėjų pasirodymu rūpinosi režisierė Elena Kairytė.

VIDEO: Graži ir ta galinga - ŽEMAITĖ

„Tai – jau trečias kartas, kai dirbame kartu su „Graži ir ta galinga“ merginomis ir įdomu tai, kad kaskart išbandome naują žanrą. Pastarasis darbas buvo ypatingas tuo, kad reikėjo išrasti formą, kaip spektaklį, pritaikytą scenai, perkelti į gryną orą. Sugalvojome tokį konceptą, kad visos filmavimo lokacijos primins scenos dėžutę natūroje. Labai norėjosi visą veiksmą perkelti į gamtą, kad žiūrovai galėtų pakeliauti po lietuvišką vasarą. Tai ypač aktualu karantino metu“, – įspūdžiais dalinasi režisierė.

„Graži ir ta galinga“ nuotr./Kadras iš „Graži ir ta galinga g y v a i“
„Graži ir ta galinga“ nuotr./Kadras iš „Graži ir ta galinga g y v a i“

Už subtiliai spektaklio ekspresiją perteikiančių kino kamerų stojo operatoriai Vytautas Plukas ir Nojus Drąsutis. Virtualų projektą „Graži ir ta galinga g y v a i“ dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba, o į pasaulį paleidžia „Baltic Productions“ bei Klaipėdos jaunimo teatras.

Vasariškoje Lietuvos gamtoje, miškų ir Baltijos jūros apsuptyje nufilmuotas spektaklis-koncertas nuo šiandien žiūrovams pasiekiamas „Tiketa“ skaitmeninių renginių platformoje.

„Pripažinkim, gyvenimas paskutinį mėnesį tikrai tapo nuobodesnis ar bent sėslesnis ir ramesnis. Tam, kad mūsų kultūros vartojimo smegenys toliau dirbtų, o patys gautume juoko, emocijų, minčių, skaitmeniniai koncertai ir spektakliai ateina į pagalbą ir skatina toliau domėtis kultūra. Taip pat tai yra didelis kuriančiųjų palaikymas, nes jie ir toliau kuria, tik gyvai negali tuo pasidalinti. Daug dirbame, kad skaitmeninis turinys būtų profesionalus ir atvertų kitas kūrinio galimybes, kurių galbūt gyvai scenoje, dėl kitos medijos, net ir nebūtų pavykę įgyvendinti“, – sako aktorės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius