Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyčio Ivanausko spektaklio premjerą „Loftas“ lydi baimės

Jei jau kilo klausimas, ką veikti Visų Šventųjų ir Helovyno savaitgalį, yra ir atsakymas – Gyčio Ivanausko teatras ir menų fabrikas „Loftas“ paskutinį spalio šeštadienį, spalio 29 dieną, pristato kvapą gniaužiantį šokio, muzikos ir kostiumų spektaklį „Halloween Fobijos“ ir teminį vakarėlį-pasaką po to.
„Halloween Fobijos“ G.Ivanauskas
„Halloween Fobijos“ G.Ivanauskas / Organizatorių nuotr.

Vakarėlio tema – fobijos, aprangos kodas – taip pat fobijos. Kiekvienas turi pačių įvairiausių baimių, kurias nugalėti nėra paprasta. Pavyzdžiui, pats vakaro šeimininkas Gytis Ivanauskas paniškai bijo aukščio, tad kartą jis bandė savo baimę įveikti spontaniškai sugalvojęs iššokti su parašiutu. Atsikratyti baimės jam taip ir nepavyko, tačiau aukščio Gytis bijo nebe paniškai. Savo fobiją vakarėlyje choreografas galbūt išreikš apsiaudamas batus-žudikas su itin aukšta pakulne.

Spektaklio kostiumų dizaineris ir scenografas Robertas Kalinkinas be proto bijo minios žmonių. „Na, taip, bijau masinių susibūrimo vietų, triukšmo ir pan.“, – nuleidžia galvą dizaineris R. Kalinkinas, tikėdamasis nugalėti savo fobijas spalio 29 dieną, kai „Loftas“ bus pilnutėlis gerai nusiteikusių žmonių. Spektaklio muziką kuriantis Viktoras Diawara taip pat prisipažino turintis silpnąją vietą, tačiau neišsidavė.

„Lofto“ scenoje Helovyno naktį šoks 30 šokėjų. Juos puoš niūrius Alfredo Hitchcocko filmus primenantys kostiumai. Be to, pirmą kartą menų fabriko erdvėje bus pastatyta speciali scena, su kylančiom ir besileidžiančiom konstrukcijom. Svarbiausią scenos akcentą spektaklio kūrėjai slepia iki šiol, tačiau tikina, kad tokio elemento menų fabrike dar nebuvo.

Gyčio Ivanausko šokėjai, atrinkti specialios viešos atrankos šiam spektakliui metu, „Halloween Fobijos“ šoks apie diskomfortą keliančius dalykus. Kitaip tariant – visos jūsų fobijos kitoje šviesoje, iškeltos į paviršių ir netgi į sceną. O fobijų būna pačių įvairiausių: pavyzdžiui, skopofobija – žvilgsnio baimė, filemafobija – bučinių baimė, gefirofobija – baimė eiti tiltu ir kt. Beje, viena labiausiai paplitusių fobijų –arachnofobija – vorų baimė.

Daug žinomų žmonių ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje niekaip negali nugalėti savo keisčiausių baimių. Pavyzdžiui, režisierius Alfredas Hitchcockas be galo bijo kiaušinių (ovofobija); Johnny Deppas ir Danielis Radcliffe’as kovoja su klounų baime; Jennifer Aniston, Cher ir Whoopi Goldberg paniškai bijo skristi lėktuvu (aviafobija); aktorė Christina Ricci prisibijo kambarinių gėlių, o aktorė Nicole Kidman – drugelių.

Suaugusieji dažnai supranta, jog jų baimės yra iracionalios. Vis dėlto jie visada vengia fobinių stimulų. Pavyzdžiui, garsus rusų rašytojas Vladimiras Majakovskis visą gyvenimą kišenėje turėjo gabalą muilo. Jo tėvas, dirbdamas su popieriais, įsidūrė pirštą ir numirė nuo kraujo užkrėtimo. Tai itin paveikė sūnų, ir jis plaudavosi rankas bet kuria pasitaikiusia proga.

Bet kurią fobiją būtina nugalėti, antraip jos gali virsti depresija, šizofrenija, neuroze ar kitaip gyvenimą apsunkinančia našta. Ateik į menų fabriką šį šeštadienį, nugalėk savo baimę, t.y. nevenk fobinių stimulų ir kostiumu ar aksesuaru visiems atskleisk savo silpnąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius