Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Hamletas“ po atviru dangumi: atėjo net ir matę keturis kartus

Tai buvo tas spektaklis, kuris atskleidė šiltąją ir emocingąją skandinavų pusę, portalui LRT.lt teigė laidų vedėjas Ignas Krupavičius, dalijęsis prisiminimais apie Oskaro Koršunuvo spektaklį „Hamletas“, matytą Norvegijoje. Vienas įsimintiniausių ir daugiausiai po užsienį gastroliuojančių lietuvių spektaklių šį kartą pakvietė žiūrovus po atviru dangumi – į „Midsummer Vilnius“ festivalio laikinais namais tapusius Valdovų rūmus.
„Hamletas“
„Hamletas“ / Dmitrij Matvejev nuotr.

„Labas rytas, Lietuva“ laidos vedėjas Ignas Krupavičius, į spektaklį atėjęs kartu su drauge, O. Koršunovo „Hamletą“ žiūrės jau tikrai ketvirtą, o gal ir penktą kartą.

„Vienas įsimintiniausias iš visų matytų kartų buvo Norvegijoje, maždaug prieš dešimt metų. Kaip ne keista, pasirodė, kad skandinavai mūsų teatrą sutiko šilčiau nei lietuviai. Iš tiesų, tą kartą skandinavus pamačiau tokius atvirus ir emocingus“, – patirtį prisimena I.Krupavičius.

Anot jo, po tiek kartų spektaklis vis dar įdomus dėl įspūdingos scenografijos ir muzikos. „Na, o apie O. Koršunovą net kalbėti nebereikia...“, – talentingu režisieriumi žavisi žinomas laidų vedėjas.

Pagrindinius spektaklio vaidmenis atliks žinomi Lietuvos aktoriai Darius Meškauskas, Dainius Gavenonis, Nelė Savičenko, Giedrius Savickas ir kiti.

O.Koršunovas mėgsta sakyti, kad šiuolaikinę dramaturgiją jis stengiasi režisuoti kaip klasikinę, o klasiką – taip, lyg tai būtų šiuolaikinė dramaturgija. „Hamletas“ irgi nėra tik istorinis spektaklis, atkuriantis praeities epochų alsavimą.Kaip teigia pats režisierius, šis spektaklis turėtų padėti užčiuopti ir išreikšti dabarties dvasią.

„Aš Šekspyrą statau tik dėl to, kad per jį galiu kalbėti apie dabartį, apie savo paties patirtis. Per jo kūrybą bandau suvokti mane supantį pasaulį, bandau užčiuopti laikmečio esmę. Jo kūryba visų pirma yra tam tikros tobulos matricos. Jei mes į Šekspyrą žvelgiame ne chrestomatiškai, o pasistengiame tas matricas pritaikyti dabarčiai, tai, matyt, jokia šiuolaikinė dramaturgija taip neatskleidžia tos dabarties kaip „Hamletas“ ir kiti jo kūriniai“, – festivalio organizatoriams teigė O.Koršunovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius