Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Klaipėdą sugrįžęs Oskaras Koršunovas ėmėsi Gintaro Grajausko pjesės

„Rašydamas šią pjesę galvojau, kad jos imtis turi Oskaras Koršunovas. Buvo akivaizdu, kad geriausia ir vienintelė versija spektakliui yra būtent Oskaras Koršunovas“, – sakė dramaturgas Gintaras Grajauskas, pagal kurio pjesę „Pašaliniams draudžiama“ pastatytas naujasis Klaipėdos dramos teatro spektaklis. Premjera – penktadienio vakarą.
Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Pašaliniams draudžiama“, pagal Gintaro Grajausko pjesę. Režisierius – Oskaras Koršunovas.
Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Pašaliniams draudžiama“, pagal Gintaro Grajausko pjesę. Režisierius – Oskaras Koršunovas. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Tai jau trečiasis Oskaro Koršunovo spektaklis Klaipėdos dramos teatre. Režisierius čia režisavo „Kelią į Damaską“, „Šaltą vaiką“.

Pjesę „Pašaliniams draudžiama“ parašęs klaipėdietis rašytojas G.Grajauskas neslėpė iš pat pradžių numatęs, kad ne kas kitas, o tik O.Koršunovas geriausiai perkeltų kūrinį į sceną.

„Mus vienija tos pačios kartos bendrumas, panašus matymas. Kartais susikalbame iš pusės žodžio. Nereikia nieko komentuoti, dėl nieko ginčytis. Tiesiog malonumas dirbti“, – teigė pjesės autorius, roko grupės „Kontrabanda“ vienas lyderių G.Grajauskas. Kelios „Kontrabandos“ dainos ir nuspambės spektaklyje.

Žiūrovai taip pat girdės kompozitoriaus Antano Jasenko muziką. Jį patį bus galima išvysti scenoje prie klavišinių instrumentų. Klaipėda susižavėjęs kūrėjas groja kartu su „Kontrabandos“ muzikantais.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Oskaras Koršunovas
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Oskaras Koršunovas

„Intriguoja jau pats pjesės pavadinimas – „Pašaliniams draudžiama“. Pjesėje vaizduojamas laikotarpis apima gana didelę atkarpą. Veiksmas prasideda 93-iaisiais, tas laikas retai prisimenamas. Visi tikėjosi iš nepriklausomybės kažko dvasingesnio, tačiau įsivyravo kapitalizmas. Jautresni, dvasingi žmonės tapo pašaliniai. Pašaline tapo ir kultūra. Tiesą sakant, pašaline ji išlieka ir dabar“, – pastebėjo režisierius.

Pjesės pagrindinis herojus – poetas. Tačiau, kaip teigė G.Grajauskas, nors pjesėje ir esama tam tikrų autobiografinių momentų, tai galėtų būti apie kiekvieną to laikmečio žmogų, neradusį savu vietos – muzikantą, aktorių, profesorių. Herojus tarsi keliauja laiku, kur sutinka ir save.

Pjesėje pagrindinius vaidmenis kuria Darius Meškauskas ir Jonas Baranauskas. Šiam jaunam aktoriui tai pirmas toks ryškus personažas.
Scenografiją, atspindinčią Klaipėdą, kuria Giedrė Brazytė.

Spektaklio premjera – penktadienį, 18 val. 30 min. Klaipėdos dramos teatre.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius