-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į sceną grįžta naujausias ir jausmingiausias VCO spektaklis – „Toska“

Vos prieš pusmetį pirmą kartą pristatyta G.Puccini „Toska“, grįžta į Vilniaus kongresų rūmus jau lapkričio 30 – gruodžio 4 d.. Vilniaus City Operos brandos ženklu tituluotas D.Ibelhauptaitės režisuotas spektaklis pavasarį sutraukė pilnutėlių salių, kuriose net netilpo visi norintys.
„Toskos“ spektaklis
„Toskos“ spektaklis / D. Metvejevo nuotr.

„VCO premjera nenuvylė – išvydome estetišką ir gerai sustyguotą spektaklį <...> „Toskoje“ džiugino solistų balsai ir aktoriniai darbai, elegantiški kostiumai (dizaineris Jonas Morrellis) ir iškalbinga, kompaktiška scenografija (autorius Marijus Jacovskis)“, – po premjeros skelbė spauda, negailėdama liaupsių Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamam Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui, prisimenant, jog „Toska“ buvo vienas pirmųjų šio kolektyvo atliktų kūrinių. Tą gerai pamena ir pats maestro:

„Pirmą kartą „Toską“ dirigavau 1996 metais LVSO koncertiniame atlikime. Tuomet dainavo Irena Milkevičiūtė ir Gianfranco Cecchele. Man tai buvo didelis dalykas, nes Cecchele buvo dainavęs „Toska“ dar su legendiniu Herbertu von Karajanu. Prisimenu ir savo „Toskas“ Latvijos, Estijos nacionalinėse operose. Beje, su estų teatro pastatymu važiavome į Švediją, Dalhalos festivalį. Na, o vėliau sekė ilgas periodas, kai laukiau, kada ši opera vėl pasirodys mano gyvenime. Man ji yra viena iš pačių gražiausių ir emocionaliausių operų.

D. Metvejevo nuotr./„Toskos“ spektaklis
D. Metvejevo nuotr./„Toskos“ spektaklis

Puccini buvo pasiekęs didelės šlovės. Iš savo kūrybos susikrovė didelius turtus, pirmasis turėjo automobilių kolekciją... Šiaip jis buvo nekokio moralinio pastovumo žmogus, – turėjo daug įvairių meilių. Paskaičius jo biografiją, susidaro visiškai kitoks įspūdis apie jo asmenybę, nei tuomet, kai klausaisi jo muzikos, kuri visiškai nustelbia jo gyvenimą.

Su Puccini muzika esu gerai susipažinęs,. Muzikoje jis tiesiog dvelkia nuoširdumu, labai įtaigiomis ir nuogomis emocijomis. Visa tai išreiškiama per dainavimą, žmogaus balsą ir tai be galo stipriai veikia. Aš nežinau žmogaus, kurio emociškai nepaveiktų Puccini muzika. O „Toska“ yra ypatingo jautrumo kūrinys.“

Tad belaukdami artėjančių spektaklių, siūlome peržvelgti premjeros nuotraukų galeriją ir atgaivinti aistringos klasikinės muzikos troškulį.

G.Puccini „Toska“ lapkričio 30 – gruodžio 4 d. Vilniaus kongresų rūmuose. Dainuoja: Sandra Janušaitė, Svetlana Kasyan (Rusija), Kristian Benedikt, Sergėjus Poliakovas (Rusija), Tadas Girininkas, Arūnas Malikėnas, Audrius Rubežius, Šarūnas Šapalas, Raimundas Juzuitis, Liudas Norvaišas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius