-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Improvizacijos teatras „Kitas kampas“ pristato naująjį sezoną

Rugsėjo 18-ąją Improvizacijos teatras „Kitas kampas“, rugsėjo 18-ąją pradėsiantis jubiliejinį sezoną, pristato jo naujoves.
Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ premjera
Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ premjera / Manto HeadShooter nuotr.

Pirmadienį „Kitas kampas“ kvietimu Vilniuje apsilankė improvizacijos meistrė iš Austrijos Beatrix‘ė Brunschko. Ji drauge su teatro aktoriais Audriumi Bružu, Martynu Nedzinsku, Oskaru Vygonovskiu, Mariumi Čižausku, muzikantu Dima Golovanovu ir kitais Lietuvos aktoriais žiūrovams pristatė dviejų dalių improvizacinį pasirodymą, gimusį dirbtuvių metu.

„6 valandas trukusių dirbtuvių metu B.Brunschko Lietuvos aktorius pakvietė į pažintį su viena iš improvizacijos technikų „Sek žmogų, kuris seka tave“ („Follow the follower“). Improvizatorė šią techniką lygino su skruzdžių gyvenimui.

Skruzdės neturi lyderio, jos nuolatos seka viena kitą ir taip pasiekia neįtikėtinų rezultatų. Šią techniką dirbtuvių metu išbandė ir teatro „Kitas kampas“ aktoriai. Rezultatai nustebino tiek pačius improvizacijos profesionalus, tiek žiūrovus, kurie vakare galėjo pamatyti prieš jų akis kuriamas spontaniškas improvizacijas“, – rašoma teatro žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Bružas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Bružas

Po pasirodymo B.Brunschko reiškė džiugesį – teatro aktoriams esą pavyko perteikti emocijas ir „Sek žmogų, kuris seka tave“ esmę – scenoje nėra vieno lyderio, yra lygiaverčiai aktoriai, sekantys vienas kitą.

Teatras – atviras žiūrovams ir pasauliui

Improvizacijos pasirodymas vyko „Vilniaus mažojo teatro“ repeticijų salėje ir buvo atviras, o vietos į pasirodymą buvo išgraibstytos per mažiau nei valandą nuo registracijos paskelbimo.

„Kito kampo“ vadovo Audriaus Bružo teigimu, naujajame sezone teatras tampa dar atviresnis tiek žiūrovams, tiek pasauliui.

„Smagu, kad Beatrix‘ė atvyko į Vilnių ir simboliškai atidarė naująjį teatro sezoną. 10-ąjį jubiliejinį sezoną pradedame būdami dar atviresni, todėl ištikimiausiems teatro žiūrovams atvėrėme teatro užkulisių duris ir pakvietėme į šį išskirtinį pasirodymą su nerealia aktore. Žiūrovams norėjome parodyti, kaip iš tikrųjų gimsta improvizacija“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas A.Bružas.

Manto HeadShooter nuotr./Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ premjera
Manto HeadShooter nuotr./Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ premjera

Du improvizacijos meistrai B.Brunschko ir A.Bružas pirmą kartą susitiko praėjusių metų žiemą Liublianoje, kur abu dalyvavo tarptautiniame teatro projekte „Mūsų gyvenimai“ (angl. „Our lives“). Antras susitikimas įvyko šių metų pavasarį Berlyne.

„Mūsų gyvenimai“ (angl. „Our lives“) – tai metus trunkantis tarptautinis teatro projektas, kuriame dalyvauja 28 profesionalūs improvizatoriai iš skirtingų Europos valstybių. Suskirstyti į 4 grupes improvizacijos aktoriai susitinka skirtingose pasaulio valstybėse tam, kad drauge leistųsi į kūrybinius bei improvizacinius ieškojimus ir taip sužinotų daugiau apie gyvenimus skirtingose Europos valstybėse.

„Dalyvavimas tarptautiniuose improvizacijos projektuose priverčia į save pažvelgti Europos kontekste ir galiu drąsiai teigti, kad „Kitas kampas“ yra aukščiausios prabos improvizacijos teatras. Mes esame įdomūs, atviri pasauliui ir pasaulis atviras mums. Tai tik pradžia, mes eisime toli“, – dėsto A.Bružas.

Aktorius ir B.Brunschko kitų metų pavasarį vėl skris į Berlyną, kur prodiuserių buvo pakviesti atidaryti kitą ilgametį improvizacijos festivalį.

Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ kelias į tarptautinius festivalius

Šį rudenį teatras žengia dar vieną žingsnį į tarptautiną areną. Spalio 12 dieną teatras pakviestas žada dalyvauti XIII tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Atspindys“. Festivalyje bus parodytas Kirilo Glušajevo režisuotas spektaklis „Nuostabūs dalykai“.

Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ premjera teatre įvyko šių metų vasario 11–12 dienomis.

„Spektaklį, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka teatro aktorius M.Nedzinskas, jau dabar galima vadinti anšlaginiu. Bilietai į spektaklį tiesiog iššluojami“, – rašoma pranešime.

Pavasarį spektaklį pamačiusi Visagine vykstančio festivalio „Atspindys“ direktorė Marija Tanana ilgai nelaukusi pakvietė jo kūrėjus sudalyvauti festivalyje šiais metais. Anot jos, tokių stiprių monospektaklių kaip „Nuostabūs dalykai“ Lietuvoje nėra daug. Ji teigia tikinti spektaklio sėkme ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Manto HeadShooter nuotr./Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ premjera
Manto HeadShooter nuotr./Spektaklio „Nuostabūs dalykai“ premjera

Artimiausi teatro „Kitas kampas“ spektakliai:

  • Rugsėjo 18 d., spalio 25 ir 31 d. „Nuostabūs dalykai“ Vilniuje;
  • Rugsėjo 19 d., spalio 7 d. „Gero humoro dozė“ Vilniuje;
  • Spalio 11 d. „Gero humoro dozė“ Kaune;
  • Spalio 12 d. „Nuostabūs dalykai“ Visagine;
  • Rugsėjo 23 d. „Improvizacijos kovos“ Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius